Tužilaštvo BiH

Grubešić: Zaprimljena prijava SNSD-a protiv članova CIK-a, upućena u dalju proceduru

  • Извор: СРНА
  • 15.10.2022. 10:23

Tužilaštvo BiH zaprimilo je prijavu Sekretarijata SNSD-a protiv članova Centralne izborne komisije BiH (CIK) BiH i uputilo je u proceduru, potvrdio je danas Srni portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

On je naveo da je, osim ove, zaprimljena i prijava CIK-a protiv predsjednika SNSD-a Milorada Dodika zbog njegove izjave o članovima ove komisije.

Grubešić je pojasnio da su obje prijave zaprimljene u utorak, 11. oktobra, putem elektronske pošte i upućene u dalju proceduru, kako nalaže zakon, a nalaze se kod postupajućih tužilaca, koji preduzimaju aktivnosti neophodne za donošenje tužilačke odluke.

"Tužilaštvo BiH postupa u skladu sa zakonom i pozitivnim propisima i nije dobra bilo kakva politizacija navedenih predmeta u medijima za selektivne konstrukcije i dezinformacije", naveo je Grubešić.

Dodik je u utorak, 11. oktobra najavio da će SNSD podnijeti krivične prijave protiv članova CIK-a zbog narušavanja prava drugoga na fer pravni postupak, odnosno onemogućavanje žalbe na naredbu CIK-a o ponovnom prebrojavanjau glasova za predsjednika i potpredsjednika Republike Srpske.

On je naglasio da je CIK donio odluku o ponovnom prebrojavanju glasačih listića za predsjednika Republike Srpske bez zakonskog uporišta.

Dodik je rekao da su članovi CIK-a BiH izvršioci svojih političkih partija, da se član CIK-a Vanja Bjelica - Prutina sastala sa liderom SDS-a Mirkom Šarovićem i dobila uputstva kako da radi, a da predsjedik CIK-a Suad Arnautović sve želi da uradi protiv Srba i Republike Srpske.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм