Замјеник министра одбране

Гогановић: Допис МИП-а није стигао, чим стигне даћу сагласност за улазак хеликоптера Србије

  • Извор: СРНА
  • 15.07.2024. 20:12

Замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић изјавио је да у његов кабинет данас није стигао допис Министарства иностраних послова у Савјету министара у вези са издавањем дозволе за прелет хеликоптера Републике Србије који би био ангажован на гашењу пожара на подручју Гацка, заједно са хеликоптером Хеликоптерског сервиса Републике Српске.

"Издао сам наређење шефу Кабинета да одмах провјери медијске наслове да је допис стигао у Министарство одбране и уколико је акт у међувремену стигао, у складу са процедурама и законским прописима, одмах сутра ћу потписати сагласност, након што ми акт доставе надлежне службе“, изјавио је Гогановић поводом објаве министра иностраних послова у Савјету министара Елмедина Конаковића на друштвеним мрежама да су из МИП-а прослиједили допис Министарству комуникација и транспорта које издаје дозволу за улазак хеликоптера Србије, уз претходну сагласност Министарства одбране.

Ургенција из Кабинета српског члана Предсједништва упућена према три министарства

Ургенција из Кабинета српског члана Предсједништва упућена према три министарства

Гогановић каже да Члан 4. Правилника о одобравању летова јасно дефинише да летење државних ваздухоплова у ваздушном простору БиХ одобрава Министарство иностраних послова, а на основу затражене сагласности Министарства одбране и одобрења Министарства комуникација и транспорта.

"У оваквим ситуацијама не смије бити мјеста политици, морамо заштити људске животе и имовину“, рекао је Гогановић.

Он додаје да је упознат о чињеници да је ургенција у вези са овим питањем МИП-у достављена и из Кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

"Важно је да будемо одговорни и да поступимо као Сјеверна Македонија, гдје су при гашењу пожара у помоћ притекле хеликоптерске јединице Србије, Црне Горе, Словеније и Хрватске и нико није правио проблем“, нагласио је Гогановић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.