Сарајево

Федерални медији: Конаковић учинио исто кривично дјело због којег се некима суди

  • Извор: Агенције
  • 07.08.2024. 21:53

У згради Владе ФБиХ у сриједу је одржан састанак на којем се говорило о расподјели добити јавних предузећа у власништву ФБиХ у сврху финансирања Фудбалског, Кошаркашког, Рукометног, Одбојкашког, те Савеза сједеће одбојке БиХ.

На састанку су били присутни федерални премијер Нермин Никшић и замјеник Војин Мијатовић.

Међутим, федерални медији јављају да је током овог састанка прекршен закон. Ни мање ни више, прекршио га је министар спољних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић, пише "Слободна Босна".

Селектор Србије од ватерполиста крио једну ствар

Селектор Србије од ватерполиста крио једну ствар

"Ништа у томе не би било спорно да на самом састанку није био присутан и министар спољних послова Елмедин Конаковић. Но, у том својству (шефа бх. дипломатије) Конаковић на овом састанку нема шта радити. Што значи да је састанку присуствовао као лидер политичке партије Народ и Правда, а то је већ у домену кривичног дјела", пише портал.

"Ко посредује, користећи свој службени или друштвени или утицајни положај или други статус, да службена или одговорна особа у институцијама у ФБиХ или страна службена особа или арбитар или судија поротник изврши или не изврши службену или другу радњу, биће кажњен казном затвора у трајању од једне до осам година”, пише у ставу 2 члана 382 Кривичног закона ФБиХ, преноси "Хајат".

Језиви призори са мјеста несреће код Бијељине: Ограда пробила ауто

Језиви призори са мјеста несреће код Бијељине: Ограда пробила ауто

Поменути портали подсјећају, како би се објаснило о каквом се кривичном дјелу ради, да је по истој овој законској одредби у току кривични поступак против некадашњег генералног секретара СДА Амира Зукића и других.

Пратите нас и путем Вибера