Sarajevo

Federalni mediji: Konaković učinio isto krivično djelo zbog kojeg se nekima sudi

  • Izvor: Agencije
  • 07.08.2024. 21:53

U zgradi Vlade FBiH u srijedu je održan sastanak na kojem se govorilo o raspodjeli dobiti javnih preduzeća u vlasništvu FBiH u svrhu finansiranja Fudbalskog, Košarkaškog, Rukometnog, Odbojkaškog, te Saveza sjedeće odbojke BiH.

Na sastanku su bili prisutni federalni premijer Nermin Nikšić i zamjenik Vojin Mijatović.

Međutim, federalni mediji javljaju da je tokom ovog sastanka prekršen zakon. Ni manje ni više, prekršio ga je ministar spoljnih poslova u Savjetu ministara Еlmedin Konaković, piše "Slobodna Bosna".

Selektor Srbije od vaterpolista krio jednu stvar

Selektor Srbije od vaterpolista krio jednu stvar

"Ništa u tome ne bi bilo sporno da na samom sastanku nije bio prisutan i ministar spoljnih poslova Еlmedin Konaković. No, u tom svojstvu (šefa bh. diplomatije) Konaković na ovom sastanku nema šta raditi. Što znači da je sastanku prisustvovao kao lider političke partije Narod i Pravda, a to je već u domenu krivičnog djela", piše portal.

"Ko posreduje, koristeći svoj službeni ili društveni ili uticajni položaj ili drugi status, da službena ili odgovorna osoba u institucijama u FBiH ili strana službena osoba ili arbitar ili sudija porotnik izvrši ili ne izvrši službenu ili drugu radnju, biće kažnjen kaznom zatvora u trajanju od jedne do osam godina”, piše u stavu 2 člana 382 Krivičnog zakona FBiH, prenosi "Hajat".

Jezivi prizori sa mjesta nesreće kod Bijeljine: Ograda probila auto

Jezivi prizori sa mjesta nesreće kod Bijeljine: Ograda probila auto

Pomenuti portali podsjećaju, kako bi se objasnilo o kakvom se krivičnom djelu radi, da je po istoj ovoj zakonskoj odredbi u toku krivični postupak protiv nekadašnjeg generalnog sekretara SDA Amira Zukića i drugih.

Pratite nas i putem Vibera