Српска их није заборавила

Федерација давно окренула леђа српским повратницима

  • Извор: АТВ
  • 10.09.2024. 20:45

Српски повратници у Федерацији БиХ нису заборављени. Бар не од стране Републике Српске и њених институција. Јер је Федерација одавно окренула леђа повратницима. Поред лоших путева, велики проблем је незапосленост српских повратника. Једино што им преостаје јесте да се окрену сопственој производњи, и то у сточарству и земљорадњи који су у Босанском Петровцу и око њега и те како заступљени.

Да би у томе били истрајни и успјешни, потребна је колика-толика финансијска помоћ. А за то се побринуо предсједник Републике Српске, Милорад Додик, који није заборавио на Србе повратнике у ове крајеве. Помоћ им много значи, поред финансијске, знају да нису заборављени и да нису сами, да је Република Српска увијек ту уз њих.

Ово није први пут да је предсједник Српске помагао повратнике у Федерацији БиХ. Претходно је помоћ стигла малом Милошу, који је добио балирку, те је и на тај начин показано да се И на таквим дјелима показује знак пажње према повратничкој популацији.

Помоћ коју Република Српска пружа није само симболична, већ има конкретне посљедице на живот повратника. Донација ситне стоке представља значајан допринос, јер ће омогућити повратницима да унаприједе своје пољопривредне активности и тако осигурају бољу егзистенцију. Мали пројекти попут ових, иако можда нису увијек у центру пажње, играју кључну улогу у стабилизацији и одржавању заједница које су се суочавале с бројним изазовима током претходних година.

Опширније у видео прилогу.

Пратите нас и путем Вибера