Srpska ih nije zaboravila

Federacija davno okrenula leđa srpskim povratnicima

  • Izvor: ATV
  • 10.09.2024. 20:45

Srpski povratnici u Federaciji BiH nisu zaboravljeni. Bar ne od strane Republike Srpske i njenih institucija. Jer je Federacija odavno okrenula leđa povratnicima. Pored loših puteva, veliki problem je nezaposlenost srpskih povratnika. Jedino što im preostaje jeste da se okrenu sopstvenoj proizvodnji, i to u stočarstvu i zemljoradnji koji su u Bosanskom Petrovcu i oko njega i te kako zastupljeni.

Da bi u tome bili istrajni i uspješni, potrebna je kolika-tolika finansijska pomoć. A za to se pobrinuo predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, koji nije zaboravio na Srbe povratnike u ove krajeve. Pomoć im mnogo znači, pored finansijske, znaju da nisu zaboravljeni i da nisu sami, da je Republika Srpska uvijek tu uz njih.

Ovo nije prvi put da je predsjednik Srpske pomagao povratnike u Federaciji BiH. Prethodno je pomoć stigla malom Milošu, koji je dobio balirku, te je i na taj način pokazano da se I na takvim djelima pokazuje znak pažnje prema povratničkoj populaciji.

Pomoć koju Republika Srpska pruža nije samo simbolična, već ima konkretne posljedice na život povratnika. Donacija sitne stoke predstavlja značajan doprinos, jer će omogućiti povratnicima da unaprijede svoje poljoprivredne aktivnosti i tako osiguraju bolju egzistenciju. Mali projekti poput ovih, iako možda nisu uvijek u centru pažnje, igraju ključnu ulogu u stabilizaciji i održavanju zajednica koje su se suočavale s brojnim izazovima tokom prethodnih godina.

Opširnije u video prilogu.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: