Sarajevo

Edi Rama stigao u posjetu BiH, sastao se sa Krišto: Dobri i prijateljski odnosi

  • Извор: Агенције
  • 07.07.2023. 12:43

Premijer Republike Albanije Edi Rama stigao je u radnu posjetu Bosni i Hercegovini i u Sarajevu se sastao sa predsjedavajućom Savjeta ministara BiH Borjanom Krištom.

Održan je i sastanak delegacija Savjeta ministara BiH i Vlade Republike Albanije. Nakon toga su se Borjana Krišto i Edi Rama obratili medijima.

Krišto je izjavila da je ova institucija, uz svu složenost koja postoji u BiH, čini iskorak u svemu što je interes BiH, a to je, prvenstveno međusobno uvažavanje, dijalog i konsenzus o svim pitanjima koja će garantovati stabilnost i evropsku budućnost, što je jedan od zajedničkih političkih ciljeva u BiH.

Rama šokirao svijet: Italijansku premijerku uhvatio s leđa i poljubio (VIDEO)

Rama šokirao svijet: Italijansku premijerku uhvatio s leđa i poljubio (VIDEO)

Krišto je rekla novinarima da je na današnjem sastanku u Sarajevu sa premijerom Albanije razgovarano o dobrim i prijateljskim odnosima dvije zemlje koji su bez otvorenih pitanja, sa naglaskom da u budućnosti te odnose treba učvršćivati kroz regionalnu i bilateralnu saradnju.

Ona je navela da je Ramu informisala o trenutnoj političkoj situaciji u BiH sa aspekta Savjeta ministara. Krišto je izrazila nadu da će današnja Ramina posjeta unaprijediti saradnju BiH i Albanije.

Ramu će kasnije primiti i član Predsjedništva BiH Denis Bećirović.

Krišto nakon sastanka sa Orbanom: Mađarska nas podržava

Krišto nakon sastanka sa Orbanom: Mađarska nas podržava

Posjeta albanskog premijera BiH dio je njegove balkanske turneje, u okviru priprema za naredni Samit u okviru Berlinskog procesa koji će biti održan sredinom oktobra u Tirani.

Rama je juče posjetio Skoplje i Prištinu, a danas će nakon Sarajeva otputovati i u Podgoricu, dok će se večeras sastati sa Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Republike Srbije u Beogradu.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм