Predsjednik Republike Srpske

Dodik: U Predsjedništvo samo sa zastavom Srpske

  • 28.06.2018. 19:10

U Predsjedništvo BiH idem samo uz zastavu Republike Srpske i ona će konačno osvanuti u kabinetu – poručuje to danas Milorad Dodik.

Prvo će, obećava, to uraditi ukoliko pobijedi na izborima za srpskog člana u Predsjedništvu BiH. Ukoliko mu bude nametnuto da stoji isključivo iza zastave BiH, kabinet će preseliti u Istočno Sarajevo, a sjednicama će sa teritorije Republike Srpske prisustvovati video linkom. 

Mladen Ivanić, sadašnji član Predsjedništva ne krije da svoj kabinet ne bi izmjestio u Istočno Sarajevo, iako tamo boravi. Stav Milorada Dodika nije htio da komentariše. 

"To pitajte njega. - Zašto Vi to nikada niste uradili? Oprostite, šta? Znate li Vi da ja imam kabinet u Banjaluci? Je li to dovoljno? Pa imam", istakao je Mladen Ivanić, srpski član Predsjedništva BiH. 

Dodik poručuje da se Mladen Ivanić ni za čitav mandat nije izborio za srpske interese i da to sigurno ne bi uradio ni u eventualnom novom mandatu.

"On je prošlost. Ja ću učestvovati u radu Predsjedništva ako iza mojih leđa bude zastava Republike Srpske, mogu samo da nastavim da radimo ako to bude. Prema tome, razlikujemo se, naravno. Ja sam čovjek koji djeluje, koji radi, a Ivanić je onaj koji otaljava", istakao je Dodik. 

Dodik još jednom poručuje da BiH nema razloga za brigu, jer će, kaže, poštovati Ustav, ali da će odgovornost biti Republika Srpska. Mogućnost da svoje sjedište kao član Predsjedništva izmjesti u Istočno Sarajevo, u zgradu Vlade Republike Srpske, koja je i predviđena za smještaj predstavnika Srpske u zajedničkim institucijama, Dodik je najavio čim je ozvaničio kandidaturu za tu funkciju. Kancelarija Mladena Ivanića u Banjaluci nalazi se u zgradi Narodnog pozorišta. 

  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести

  • 20:00 Народ бира, локални избори 2024

    '''У емисији ‘Народ бира' на АТВ-у сазнајте прве резултате, атмосферу у изборним штабовима од Бањалуке, преко Добоја, Бијељине, Источног Сарајева, па све до Требиња, анализе и мишљења стручњака, предвиђања политичке ситуације након избора, прве реакције кандидата, али и мишљење и реакције грађана.