Предсједник Републике Српске

Додик: Срамно обиљежавање у Њујорку уз игнорисање свих жртава рата, осим бошњачких

  • 11.07.2024. 17:05

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је за Срну да је одржавање комеморације у УН-у поводом страдања Бошњака у Сребреници, коју једнострано организује Златко Лагумџија и ови што себе сматрају власницима цијеле БиХ, још једна потврда примјене двоструких аршина дијела међународне заједнице и зле, покварене и промуслиманске политике одлазећег америчког амбасадора у ФБиХ Мајкла Марфија и његових сатрапа, предвођених Кристијаном Шмитом и бошњачким политичарим

Упитан да прокоментарише данашње одржавање комеморације у Њујорку поводом страдања Бошњака у Сребреници, а на основу резолуције донесене на незаконит и сумњив начин у Генералној скупштини УН-а са 84 гласа, иако УН има 193 земље чланице, Додик је одговорио за Срну да су та резолуција и њено једнострано "гурање" на дневни ред Генералне скупштине УН-а, као и сва дешавања послије која се односе на форсирање те приче само довели до још већег разједињења и подјеле народа у БиХ.

Из Српске поруке мира, од Бећировића мржња

Из Српске поруке мира, од Бећировића мржња

"Ништа друго није добила ни БиХ, ни аутори резолуције, а ни свијет. Добили су једно велико ништа. Та резолуција је неспроводива у БиХ и она у себи не садржи ниједну идеју помирења. Њен једини циљ, као и оних који су све то организовали јесте да се највеће жртве геноцида - српски народ, етикетира и да се стави љага на потомке страдалих у геноциду над Србима који су починили фашистичка Њемачка усташе и њихово цвијеће - муслимани", истакао је Додик.

Оваквим потезима, ширењем лажи и конструисањем "своје" истине, а све зарад властите користи, муслимани и њихови налогодавци, амерички главни шериф у сарајевској касаби Мајкл Марфи и његов вазал Кристијан Шмит, који је брука и срамота цијеле Њемачке, рекао је Додик, обмањују не само народ у БиХ, већ и цијелу међународну заједницу.

Додик: Бећировић потврдио да је Сребреница политичка платформа

Додик: Бећировић потврдио да је Сребреница политичка платформа

Предсједник Српске је нагласио да игнорисањем Срба, једног од три конститутивна народа који, нажалост, мимо своје воље мора да живи у државној заједници званој БиХ, не могу постићи ништа, јер Република Српска и њено руководство својом политиком и аутономијом отежавају спровођење интереса муслиманских политичких вођа.

"Република Српска и Срби у БиХ су изопштени у сопственој земљи, игнорише се трочлано Предсједништво БиХ, Министарство иностраних послова у Савјету министара ради самостално, иако је подређено Предсједништву, а са друге стране нас оптужују за подривање Дејтона, санкционишу нас, уцјењују, док Дејтон подривају и већ су добрано развалили Марфи и Шмит, заједно са овима који вежу коња гдје им ага каже. Па тако су и данас у Њујорку организовали изложбу, одржали комеморацију о страдању Бошњака у Сребреници, без било какве сагласности три народа и два ентитета", рекао је Додик.

Додик је рекао да је срамно да се у Њујорку обиљежава страдање једног народа у протеклом грађанском рату у БиХ, док се остале жртве не признају.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)