Ратнохушкачке изјаве

Из Српске поруке мира, од Бећировића мржња

  • Извор: АТВ
  • 11.07.2024. 16:19

Свједоци смо порука мира које ових дана долазе из Републике Српске, као и позива предсједника Републике Српске Милорада Додика да данашње обиљежавање у Сребреници прође мирно и достојанствено, саопштено је из Владе Републике Српске.

"Наравно из ФБиХ упорно стижу супротне поруке, поставља се питање да ли Бошњаци желе да живе са осталим народима у БиХ.

Судећи према изјавама које се могу чути из ФБиХ они не желе Србе у БиХ, али желе оно што је српско у БиХ.

Неко ко је члан Предсједништва БиХ не може правити проблеме у функционисању БиХ, а то Денис Бећировић константно чини, како на унутрашњем плану, тако и на међународном.

Откако је Бећировић на том мјесту континуирано ради против српског народа, а суштински би требао да има потпуно другачију уставну улогу, што потврђује и његово данашње обраћање у Сребреници.

Поставља се питање након оваквих изјава ко је против Дејтона, и ко након 30 година од рата жели да оствари ратне циљеве. Српски народ то не може дозволити.

Позивамo међународну заједницу да се огласи и каже има ли мјеста за Србе у овој земљи.

Због ратнохушкачких изјава које у посљедње вријеме долазе из ФБиХ Срби се не осјећају добро, а подсјећамо да су Срби најстарији народ на овим просторима, важно је нагласити да им се неће остварити идеја да Србе протјерају.

Позивамо нелегалног високог представника Кристијана Шмита и амбасадора САД-а у БиХ Мајкла Марфија да се огласе поводом оваквих изјава, нека кажу шта мисле, како би Срби знали шта им је чинити.

Савки дан се из ФБиХ нападају Срби и Србија, измишљају се проблеми, нападају се кадети из Србије, а муџахедини и повратници са страних ратишта нису проблем.

Постављамо питање међународној заједници да ли жели мир и може ли гарантовати права и слободе за сва три народа у БиХ.

Данашњи представници Бошњака, треба да траже кривца у својим политичким претходницима, који су пристали и дали потпис за овакву БиХ, засновану на Дејтонском споразуму, ако им то не одговара нека у њима траже кривца, а не у српском народу", наводе из Владе.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.