Предсједник

Додик: Шолц и сви они који слушају Бећировићеве глупости су највећи рушитељи дејтонске БиХ

  • Извор: СРНА
  • 18.07.2024. 21:13

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је за Срну да Денис Бећировић хода по свијету, злоупотребљава функцију предсједавајућег Предсједништва БиХ и наставља да шири лажи о Републици Српској, а они који слушају те његове глупости постали су гори од њега, не питајући га ни за легитимитет, ни да ли он уопште може да износи било какве ставове у име државне заједнице БиХ, састављене од два равноправна ентитета.

"Они који слушају Бећировићеве баљезгарије, руше БиХ више и од њега самог, а управо је Олаф Шолц један од оних који је највећи рушитељ дејтонске БиХ", истакао је предсједник Српске за Срну упитан да прокоментарише сусрет Бећировића са њемачким канцеларом Шолцом у Лондону који је, као и обично, искористио да изнесе низ неистинитих тврдњи о Републици Српској и Републици Србији.

Предсједник Српске је нагласио да је више и птицама на грани познато да бошњачки политичари, из било које партије да долазе, настављају политику Алије Изетбеговића и покушавају да приватизују БиХ, а тиме уствари само доприносе рушењу дејтонске БиХ и Дејтонског споразума.

Џеј Ди Венс - од жестоког критичара до Трампове десне руке

Џеј Ди Венс - од жестоког критичара до Трампове десне руке

"Денис Бећировић нема никакву улогу у БиХ, а поготово не да прича у њено име. Он као члан и, тренутно, предсједавајући Предсједништва може да износи само ставове који су усаглашени на нивоу Предсједништва, а иначе има само техничку дужност да организује састанке и обавља протоколарне активности. Све остало што се тиче државне заједнице БиХ, може да говори само на основу усаглашеног става три члана Предсједништва", рекао је предсједник Додик и поручио да би и он и они који слушају његова лупетања као прво требали да прочитају Дејтонски споразум.

Додик је рекао да је сваки коментар на Бећировића, иначе, острашћеног србомрсца, сувишан јер је он један од оних типова који је умислио да је БиХ његова прћија.

На питање да прокоментарише најновије саопштење Амбасаде САД у Сарајеву и одлазећег амбасадора Мајкла Марфија, Додик је рекао да је тај најновији пропагандни билтен каубоја Марфија ноторна лаж, те да одавно није чуо већу и бруталнију неистину.

"То је апсолутна лаж и невјероватно колико тај Марфи, заслијепљен мржњом према Републици Српској и свему српском може да лаже и измишља, док са друге страни ови за 20 година нису имали промет од милијарду и стотину милиона КМ. Иако одлично познајем Марфијеве капацитете, ипак сам негдје можда и вјеровао да може да осмисли мало интелигентнији памфлет против Републике Српске у који би бар неко повјеровао, али овај пут је превазишао и сам себе. Изгледа да му ама баш никако не иде ни на једном пољу", нагласио је предсједник Српске.

БиХ остала без 70 милиона евра

БиХ остала без 70 милиона евра

Он је навео да осим Марфијевих бруталних лажи, стиче се утисак да би он након пропале дипломатске и сваке друге каријере желио да се окушао и на изборима у БиХ.

"Ево, ја га позивам да оснује странку и изађе на изборе. Баш би ми било мило да види колико би подршку добио у Републици Српској - никакву", рекао је Додик и поручио Марфију да се мане политичке кампање против Српске.

Зар након оволико времена, упитао је Додик, Марфи није увиди да та његова антисрпска хистерија и кампања против руководства Републике Српске и њеног предсједника не пије воде, нити има било какву подршку у народу.

Он је поручио Марфију да се мане ћорава посла и да се пакује за Америку, са картом у једном правцу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Серија: 1993 (16+)

    ''''Серија: 1993 (16+)