Predsjednik

Dodik: Šolc i svi oni koji slušaju Bećirovićeve gluposti su najveći rušitelji dejtonske BiH

  • Izvor: SRNA
  • 18.07.2024. 21:13

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je za Srnu da Denis Bećirović hoda po svijetu, zloupotrebljava funkciju predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i nastavlja da širi laži o Republici Srpskoj, a oni koji slušaju te njegove gluposti postali su gori od njega, ne pitajući ga ni za legitimitet, ni da li on uopšte može da iznosi bilo kakve stavove u ime državne zajednice BiH, sastavljene od dva ravnopravna entiteta.

"Oni koji slušaju Bećirovićeve baljezgarije, ruše BiH više i od njega samog, a upravo je Olaf Šolc jedan od onih koji je najveći rušitelj dejtonske BiH", istakao je predsjednik Srpske za Srnu upitan da prokomentariše susret Bećirovića sa njemačkim kancelarom Šolcom u Londonu koji je, kao i obično, iskoristio da iznese niz neistinitih tvrdnji o Republici Srpskoj i Republici Srbiji.

Predsjednik Srpske je naglasio da je više i pticama na grani poznato da bošnjački političari, iz bilo koje partije da dolaze, nastavljaju politiku Alije Izetbegovića i pokušavaju da privatizuju BiH, a time ustvari samo doprinose rušenju dejtonske BiH i Dejtonskog sporazuma.

Džej Di Vens - od žestokog kritičara do Trampove desne ruke

Džej Di Vens - od žestokog kritičara do Trampove desne ruke

"Denis Bećirović nema nikakvu ulogu u BiH, a pogotovo ne da priča u njeno ime. On kao član i, trenutno, predsjedavajući Predsjedništva može da iznosi samo stavove koji su usaglašeni na nivou Predsjedništva, a inače ima samo tehničku dužnost da organizuje sastanke i obavlja protokolarne aktivnosti. Sve ostalo što se tiče državne zajednice BiH, može da govori samo na osnovu usaglašenog stava tri člana Predsjedništva", rekao je predsjednik Dodik i poručio da bi i on i oni koji slušaju njegova lupetanja kao prvo trebali da pročitaju Dejtonski sporazum.

Dodik je rekao da je svaki komentar na Bećirovića, inače, ostrašćenog srbomrsca, suvišan jer je on jedan od onih tipova koji je umislio da je BiH njegova prćija.

Na pitanje da prokomentariše najnovije saopštenje Ambasade SAD u Sarajevu i odlazećeg ambasadora Majkla Marfija, Dodik je rekao da je taj najnoviji propagandni bilten kauboja Marfija notorna laž, te da odavno nije čuo veću i brutalniju neistinu.

"To je apsolutna laž i nevjerovatno koliko taj Marfi, zaslijepljen mržnjom prema Republici Srpskoj i svemu srpskom može da laže i izmišlja, dok sa druge strani ovi za 20 godina nisu imali promet od milijardu i stotinu miliona KM. Iako odlično poznajem Marfijeve kapacitete, ipak sam negdje možda i vjerovao da može da osmisli malo inteligentniji pamflet protiv Republike Srpske u koji bi bar neko povjerovao, ali ovaj put je prevazišao i sam sebe. Izgleda da mu ama baš nikako ne ide ni na jednom polju", naglasio je predsjednik Srpske.

BiH ostala bez 70 miliona evra

BiH ostala bez 70 miliona evra

On je naveo da osim Marfijevih brutalnih laži, stiče se utisak da bi on nakon propale diplomatske i svake druge karijere želio da se okušao i na izborima u BiH.

"Еvo, ja ga pozivam da osnuje stranku i izađe na izbore. Baš bi mi bilo milo da vidi koliko bi podršku dobio u Republici Srpskoj - nikakvu", rekao je Dodik i poručio Marfiju da se mane političke kampanje protiv Srpske.

Zar nakon ovoliko vremena, upitao je Dodik, Marfi nije uvidi da ta njegova antisrpska histerija i kampanja protiv rukovodstva Republike Srpske i njenog predsjednika ne pije vode, niti ima bilo kakvu podršku u narodu.

On je poručio Marfiju da se mane ćorava posla i da se pakuje za Ameriku, sa kartom u jednom pravcu.

Pratite nas i putem Vibera