Предсједник Српске

Додик: Муслимани се највише противе да БиХ буде суверена и члан ЕУ

  • Извор: АТВ
  • 13.12.2023. 17:53

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је данас да се муслимани највише противе да БиХ буде суверена и да као таква једног дана постане чланица ЕУ, те указао да нико ко је опредијељен за европске интеграције не би могао да пристане на то да илегалац у БиХ доноси законе.

"Свако ко је `хиљаду одсто опредијељен за европске интеграције, за европске вриједности` никада не би могао пристати на то да илегалац овдје доноси законе и да то правда. (Замјенику предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Денису) Звиздићу би било боље да гарантује да ће поштовати Устав БиХ", написао је Додик на платформи Икс.

Предсједник Српске је нагласио да БиХ не може бити суверена са страним судијама, нити таква може у ЕУ.

"То је њихово највеће лицемјерство и подвала. Једно искључује друго и из тога је јасно да се муслимани највише противе да БиХ буде суверена и да као таква једног дана постане чланица ЕУ", навео је Додик.

Додик: Особа којој би требало да се суди је Шмит

Додик: Особа којој би требало да се суди је Шмит

Додик је указао да се поданички однос муслимана огледа у томе да ће успјети да сваког странца приволе на своју страну и онда загорчају живот Србима у Српској и Хрватима у Федерацији БиХ (ФБиХ).

"Они не схватају да све што покушавају да направе Српској - то раде БиХ", нагласио је Додик.

Звиздић је за ФТВ рекао да "гарантује да су странке тројке у потпуности, хиљаду одсто опредијељене за европске интеграције, за европске вриједности и европску тековину", а да је "искрена опредијељеност Додика за европске интеграције на нижем нивоу него код Пинокија".

Пратите нас и путем Вибера