Предсједник на Иксу

Додик: Бошњачки фактор у Предсједништву се потрудио да понизи БиХ

  • Извор: АТВ
  • 04.03.2024. 17:07

Двојац који представља бошњачки фактор у Предсједништву БиХ потрудио се да понизи БиХ у Анталији и износи поруке и ставове који могу само да нанесу штету БиХ, рекао је Милорад Додик, предсједник Републике Српске, коментаришући на Дипломатски форум у Анталији.

Након посјета Русији и Бјелорусији, за Српску је важно и учешће на Дипломатском форуму у Анталији, гдје је су представници Српске имали прилику разговарати с људима који разумију сложеност односа у БиХ и желе да чују наш став, навео је Додик.

Додик је поручио да један од најважнијих приоритета за Српску остаје да гради сарадњу са свима и јача односа са пријатељским земљама.

"За Републику Српску остаје један од најважнијих приоритета да гради сарадњу са свима и да ојачамо односе са нама пријатељским земљама, који су се показали као традиционално добри. Један дио Запада и даље остаје и слијеп и глув за оно што Српска поручује, али све је више оних које занима шта имамо рећи и то је оно што нас радује“, истакао је Додик у објави на Иксу.

Додик: Бербокова поново просипа своје фрустрације о сецесији

Додик: Бербокова поново просипа своје фрустрације о сецесији

Каже да су у Анталији имали прилику да чују неке важне поруке. Oне су, додаје, биле јаче и звучније од сваког покушаја дијела БиХ да негира права Српске и да је представи као деструктивни фактор. 

„Двојац који представља бошњачки фактор у Предсједништву потрудио се да понизи БиХ и износи поруке и ставове који могу само да нанесу штету БиХ. Чули смо и министра спољних послова, који је износио ставове који показују да Бошњаци и даље имају навику да кад год се нађу у позицији да разговарају изван БиХ, трче да оптужују Републику Српску, као да нису ни свјесни да без Српске не могу да доносе одлуке и да на крају дана морамо да сарађујемо ако желимо да идемо напријед“, изјавио је предсједник Српске.

Званичници Српске у Анталији: Шта је обиљежило други дан Форума

Званичници Српске у Анталији: Шта је обиљежило други дан Форума

То одсуство свијести велики је проблем за Бошњаке, јер покушавајући да нађу подршку за своју унитаристичку политику, уништавају сваки напредак који заједно постигнемо, рекао је Додик.

„Гледали смо једног Бећировића који је у Турској поново покушао да пласира лажни наратив о НАТО путу и да оптужи Српску за све што постоји. Ипак, јавност у БиХ добро зна на који начин је тај исти Бећировић нарушио односе с том земљом. Скандал који је изазвао инсистирањем на именовању амбасадора који није прихватљив Турској, тешко да ће тамо заборавити, колико год он покушавао да све то замагли причом о неким сепаратистима који му се привиђају, као и својим изјавама које обилују мржњом према свему што је српско. Таквог човјека више нигдје не доживљавају као озбиљног, а самим тим ни БиХ гдје год се oн појави“, истакао је Додик.

Пратите нас и путем Вибера