Предсједник Српске

Додик: Бербокова поново просипа своје фрустрације о сецесији

  • Извор: АТВ
  • 04.03.2024. 13:12

Видим да Аналена Бербок долази у БиХ да поново просипа своје фрустрације о сецесији, прича о реформама и владавини права, а онда нам пошаље и подржава лажног Шмита и покаже да овдје нама ни "п" од владавине права, поручио је предсједник Републике Српске Милорад Додик коментаришући посјету Бербокове БиХ.

Предсједник Српске је у објави на друштвеној мрежи Икс навео да је Њемачка окупирала БиХ својом политиком, али "не може да окупира нас у Српској“. 

"Став Српске је увијек био јасан - да смо за европски пут, али с нашим јасним уставним надлежностима. И не постоје планови за сецесију. Ако некад и дође до одлуке о независности, она ће бити резултат дјеловања лажног високог представника Шмита, који покушава да уруши Републику Српску и којег подржава Бербокова“, навео је Додик.

Додик је додао да Њемачку потреса афера у вези са плановима да се њиховим ракетама гађа Кримски мост. 

"Познато је да су кренули с причом о слању шљемова и гаћа, а завршили с ракетама којима би била гађана Русија. Нико више не вјерује ни Бербоковој ни у њемачке добре намјере“, јасан је предсједник Српске.

Бербокова какве год да пошаље поруке за БиХ, каже Додик, оне су истрошене и без смисла.

"Може и даље да прича негативно о Републици Српској и Додику, али то неће промијенити чињеницу да је њена влада на историјском минимуму подршке у Њемачкој, опет све то захваљујући и њеној лошој политици“, навео је Додик. 

Предсједник Српске је додао да би било добро да Њемачка престане с негирањем српских права у БиХ и да отпочне дијалог, а не да пресуђује без аргумената, слушајући свог лажног, никад прихваћеног Шмита.

"Она је данас у БиХ да се лажно представи као неко ко помаже, а у суштини жели да прибави поене на већ донесену одлуку да се БиХ да преговарачки статус без датума отпочињања истих“, навео је предсједник Српске Милорад Додик и додао:

"То ништа не значи без датума, а партнери у власти на нивоу БиХ су се усагласили да то оквалификују као ништа. А могла би бити корисна. Рецимо да поведе лажног Шмита кући да ужива у својим пензионерским данима, а не да нас з…. замлаћује.“

Пратите нас и путем Вибера