Брисел

Додик: Апсурдност БиХ - Комшић не представља ни Предсједништво у којем сједи!

  • Извор: АТВ
  • 14.12.2023. 17:19

Двадесет осам година послије Дејтона у Бриселу се разговара о јединој теми о којој у БиХ постоји консензус, а то је европски пут, а највећи апсурд у свему томе је што човјек који би требало да представља Предсједништво БиХ и износи усаглашене ставове не представља никога у БиХ, па ни то Предсједништво у којем сједи, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

"Прије 28 година у Паризу је потписан Дејтонски мировни споразум, који је једина основа за одрживост БиХ. Двадесет осам година послије у Бриселу се разговара о јединој теми о којој у БиХ постоји консензус, а то је европски пут. 

Највећи апсурд у свему томе је што човјек који би требало да представља Предсједништво БиХ и износи усаглашене ставове не представља никога у БиХ, па ни то Предсједништво у којем сједи толико дуго захваљујући муслиманима", рекао је Додик.

Предсједник Српске каже да он (члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић) тамо представља искључиво себе и онај нефункционални дио БиХ, политику која хоће другима да намеће рјешења и која нема упориште у Уставу и законима

"Уочи самита, а и његове досадашње изјаве показују нашу реалност, да он тамо представља искључиво себе и онај нефункционални дио БиХ, политику која хоће другима да намеће рјешења и која нема упориште у Уставу и законима. Човјек дјелује као да не зна гдје је дошао и шта прича или, у најмању руку, као да је на неком митингу усред кампање. То је једно потпуно одсуство одговорности према свима у Српској и БиХ, политика која не води нигдје. Каже: "Примите нас, али молим вас да нас не примите јер нисмо заслужили". И шта даље причати о БиХ и европском путу. Онда имате ове из "тројке" што само причају бајке, а на сваки начин покушавају да сруше договор који је искључиво конципиран на Уставу и ономе што Устав каже", истиче Додик и додаје:

"У свему томе чекамо одлуку једнако подијељене ЕУ, која зна да нас хоће, али нас ипак неће, или бар не још. То лицемјерство и одсуство сваке логике уморили би највеће европске ентузијасте."

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм (Р)

    ' ''Филм (Р)

  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Преко Атлантика (12+) (Р)

    ''Серија: Преко Атлантика (12+) (Р)

  • 17:50 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.