Brisel

Dodik: Apsurdnost BiH - Komšić ne predstavlja ni Predsjedništvo u kojem sjedi!

  • Izvor: ATV
  • 14.12.2023. 17:19

Dvadeset osam godina poslije Dejtona u Briselu se razgovara o jedinoj temi o kojoj u BiH postoji konsenzus, a to je evropski put, a najveći apsurd u svemu tome je što čovjek koji bi trebalo da predstavlja Predsjedništvo BiH i iznosi usaglašene stavove ne predstavlja nikoga u BiH, pa ni to Predsjedništvo u kojem sjedi, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

"Prije 28 godina u Parizu je potpisan Dejtonski mirovni sporazum, koji je jedina osnova za održivost BiH. Dvadeset osam godina poslije u Briselu se razgovara o jedinoj temi o kojoj u BiH postoji konsenzus, a to je evropski put. 

Najveći apsurd u svemu tome je što čovjek koji bi trebalo da predstavlja Predsjedništvo BiH i iznosi usaglašene stavove ne predstavlja nikoga u BiH, pa ni to Predsjedništvo u kojem sjedi toliko dugo zahvaljujući muslimanima", rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske kaže da on (član Predsjedništva BiH Željko Komšić) tamo predstavlja isključivo sebe i onaj nefunkcionalni dio BiH, politiku koja hoće drugima da nameće rješenja i koja nema uporište u Ustavu i zakonima

"Uoči samita, a i njegove dosadašnje izjave pokazuju našu realnost, da on tamo predstavlja isključivo sebe i onaj nefunkcionalni dio BiH, politiku koja hoće drugima da nameće rješenja i koja nema uporište u Ustavu i zakonima. Čovjek djeluje kao da ne zna gdje je došao i šta priča ili, u najmanju ruku, kao da je na nekom mitingu usred kampanje. To je jedno potpuno odsustvo odgovornosti prema svima u Srpskoj i BiH, politika koja ne vodi nigdje. Kaže: "Primite nas, ali molim vas da nas ne primite jer nismo zaslužili". I šta dalje pričati o BiH i evropskom putu. Onda imate ove iz "trojke" što samo pričaju bajke, a na svaki način pokušavaju da sruše dogovor koji je isključivo koncipiran na Ustavu i onome što Ustav kaže", ističe Dodik i dodaje:

"U svemu tome čekamo odluku jednako podijeljene ЕU, koja zna da nas hoće, ali nas ipak neće, ili bar ne još. To licemjerstvo i odsustvo svake logike umorili bi najveće evropske entuzijaste."

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: