Banjaluka

DEMOS: Podrška kandidatima koje predloži koalicija

  • Извор: СРНА
  • 25.06.2022. 15:52

Demokratski savez (DEMOS) spremno ulazi u kampanju za opšte izbore u BiH i podržaće kandidate za predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH koje predlože političke partije sa kojima je ova stranka u koaliciji, rečeno je danas u Banjaluci nakon sjednice Glavnog odbora DEMOS-a.

Zamjenik predsjednika DEMOS-a Spomenka Stevanović istakla je da je ova partija usvojila izborni program i utvrdila kandidatske liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske i parlament BiH.

"Izborni program DEMOS-a je sprovodiv i realan, jer imamo rješenja za sve oblasti. Cilj nam je šest poslaničkih mandata u Narodnoj skupštini Republike Srpske i manadat u parlamentu BiH, što je realno", rekla je Stevanovićeva novinarima.

Ona je navela da su nosioci lista za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice jedan Suzana Gašić, Izborne jedinice dva Vladimir Janković, Izborne jedinice tri Nedeljko Čubrilović, dok će se nosilac liste Izborne jedinice četiri znati početkom naredne sedmice.

"Nosilac liste Izborne jedinice pet je Slađan Jović, šest Milan Dakić, sedam Spomenka Stevanović, osam Aco Stanišić i Izborne jedinice devet Spomenko Stojanović", navela je Stevanovićeva.

Kada je riječ o nosiocima lista za Predstavnički dom parlamenta BiH, Stevanovićeva je rekla da su to Slobodan Stanarević, Čedomir Stojanović i Aleksandar Došić.

Predsjedik Političkog savjeta DEMOS-a Mile Dmičić naglasio je da ova politička partija konstituiše politički program u kontekstu aktuelnog stanja u Republici Srpskoj i BiH.

"Naš izborni moto pri kojem ostajemo jeste Republika Srpska bez dileme. Potvrđujemo da DEMOS ima politički, moralni i svaki drugi senzibilitet da pomogne u napretku društva i poštovanju dostojanstva i prava svih građana", rekao je Dmičić.

Dmičić je napomenuo da DEMOS veoma čvrsto stoji u opredjeljenju očuvanja izvornih dejtonsih načela i statusa Republike Srpske u okviru BiH.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић