Суботица

Детаљи злочина леде крв: Убио оца на Ускрс па комшијама рекао да је у затвору

  • Извор: Блиц
  • 15.06.2024. 08:30

Јожефу М. (37) из Суботице, осумњиченом да је прије три године након вербалног сукоба лопатом убио оца Јожефа М. у њиховој породичној кући у улици Филипа Филиповића у суботичком крају Српски шор, након хапшења у понедјељак 10. јуна полиција је одредила задржавање до 48 сати након чега ће уз кривичну пријаву бити приведен у Више јавно тужилаштво.

Како је полиција саопштила, због сумње да је млађи Јожеф убио оца, урађен је претрес куће и других просторија и у помоћној просторији, тачније у подруму, пронађено је беживотно тијело старијег Јожефа.

Годинама је тукао оца, убио га за Ускрс и лагао комшије

У улици у којој су живјели несрећни отац и син који му је пресудио влада шок и невјерица. Комшиница која живи у кући поред мјеста убиства каже да је убијени Јожеф волио да попије, али је био јако добар човјек, док за његовог сина Јожефа, који га је често тукао, нема ниједну лијепу ријеч. За "Блиц" каже да се убиство догодило прије три године за католички Ускрс.

"Примјетили смо да нема старијег комшије, а млађи нам је сложио причу да му је отац у затвору. Прво је рекао да је нашао неку жену у Чантавиру, па да је код неког друга, а онда да је у затвору. Мислили смо да је стварно у затвору јер се дешавало да га пијаног на бициклу прати милиција. Послије је тврдио да му се отац у затвору разболио. То је нама у почетку пило воду", каже комшиница.

Комшије чекале убијеног Јожефа да изађе из затвора

Јожеф млађи је рекао комшијама да ће отац да изађе из затвора 4. априла ове године, међутим, како и даље нису виђали човјека, један од комшија је потегао везе и провјерио је да ли је заиста у затвору.

"Утврђено је да старији није био ниједан дан у затвору. Једино је млађи Јожеф заиста био у затвору због туче. Јуче сам пратила унука и видјела га да стоји ту. Стајао је мртав хладан. Цијелу кућу је уништио, повадио је гријање, све продао. Када су дигли подрум каже комшија да су се видјеле ноге старијег Јожефа. Убио га је лопатом, ово је страшно заиста", каже комшиница.

Према ријечима комшија, цијелу кућу је распродао, уништио намјештај, струју, централно гријање.

"Као комшије нису били уопште лоши, поготово старији, али син је стално тукао оца, а отац то никада није пријављивао. Бар да је пријавио, можда не би дошло до свега овога. Ово је кућа старог Јожефа и једном сам му рекла да не смије то све да трпи. Син који га је убио је некада био нормалан, али је имао удес. Мотором је ударио у бетон, пукла му је лобања, био је у коми и послије тога смо сви примјетили да нешто није у реду с њим", каже комшиница.

Поплаве и клизишта однијели најмање 10 живота

Поплаве и клизишта однијели најмање 10 живота

Друге комшије додају да је убијени Јожеф имао још једног сина, али он није долазио у посјету оцу и брату.

"Живим ту више од 20 година никада нисам видјела другог сина да им долази. Нису браћа била у добрим односима, а син који је убио оца није био запослен, радио је по кућама, помогао је у улици, дрва и угаљ је убацивао. Недавно се запослио и разносио је робу, али је морао да иде у затвор на 10 дана, ваљда због туча и добио је отказ. У задње вријеме сам га чула само увече док је лупао намјештај, растављао га је", прича станарка улице Филипа Филиповића у Суботици.

Полиција га ухапсила због убиства оца, а он пита за кобасице

На подруму, у који је бацио тијело убијеног Јожефа, налазила се тешка плоча због чега је током увиђаја било тешко и отворити га.

"Једва су дигли поклопац, нека фосна је била горе. Набацао је свашта на тај отвор. Јожеф млађи је прави глумац, три године нас је све лагао. Замислите, када је ухапшен и када је излазио питао је полицију да ли може да узме кобасице из шпајза. Недавно је била свадба у улици и стајали смо пред капијом и рекао ми је да се жени 17. августа. Питам га за кога, рекао је да има дјевојку која му је долазила. Али, људи моји, онако хладнокрвно да стоји јуче, то никада нећу заборавити", прича шокирана жена из Суботице.

Комшије се присјећају да је некада у дворишту, које је сада мјесто злочина, било воћа, памте дрво ораха, лијепе кајсије, али је Јожеф млађи након убиства све то посјекао.

Ово је нови Фијат Панда који ће се производити у Србији

Ово је нови Фијат Панда који ће се производити у Србији

"Некада сам од њих куповала кајсије. Бака, мајка убијеног Јожефа, је долазила код мене, имала је астму. У кући им је било пре уредно. Лијеп намјештај, али он је све излупао и увијек је викао да ће га запалити. У њиховим шупама до моје куће је старији Јожеф имао алата, од флекса до свега што можете да замислити да постоји. Кажем старији, али није ни био јако стар јер је имао 57 година када га је убио син. Некада је радио у фабрици 'Север', али је био технолошки вишак. Није ни пензију дочекао, већ је примао социјалну помоћ. Јесте он пио, али није заслужио ово од рођеног дјетета", каже комшиница.

Убио га и отишао по 50 јаја за Ускрс које је отац платио

Према њеним ријечима, тог дана када је убијен Јожеф је комшији платио 50 јаја, али није дошао по њих.

На крају се појавио његов син, за ког се сумња да га је убио.

"Питао га је комшија гдје му је тата и рекао је да је опет пијан и да не може да дође. Узео је јаја и отишао као да ништа није било. Раније смо чули да се свађају, али нико није могао да замисли да ће га убити", у невјерици је жена која је видјела полицију и Јожефа приликом хапшења, пише "Блиц".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:40 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.