Састанак

Цвијановићева и Бећировић са Чапутовом: Између БиХ и Словачке нема отворених питања

  • Извор: АТВ
  • 14.12.2023. 13:20

Чланови Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић и Денис Бећировић састали су се данас у Сарајеву са предсједницом Словачке Зузану Чапутову.

На састанку је поручено да између БиХ и Словачке нема отворених питања, да су билатерални односи добри и пријатељски, што представља основу за даље јачање сарадње, у складу с обострано израженим интересима на билатералном и међународном плану. 

Нагласили су да БиХ цијени и поздравља константну подршку Словачке у процесу европских интеграција, те да на ту подршку рачуна и убудуће.  

"Потврдили су потпуну и неупитну опредијељеност БиХ за пуноправним чланством у Европској унији“, наведено је у саопштењу.   

Чланови Предсједништва БиХ захвалили су предсједници Словачке на учешћу словачких војника у ЕУФОР-АЛТЕА мисији очувања мира у БиХ. 

Предсједница Чапутова истакла је да је један од приоритета Словачке подршка интеграцији БиХ и западног Балкана у Европску унију. 

Саговорници су констатовали да је потребно радити на унапређењу економске сарадње између БиХ и Словачке, која је у посљедње вријеме у успону. Предсједница Чапутова је исказала заинтересованост њене земље за веће инвестирање у БиХ. 

На састанку је изнесен заједнички став да је потребно што прије отворити БиХ у Братислави, што би допринијело унапређењу међусобних односа и сарадње двије земље у свим областима. 

Састанку је, у име предсједавајућег Предсједништва БиХ Жељка Комшића, присуствовао савјетник Давор Вулетић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм (Р)

    ' ''Филм (Р)

  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Преко Атлантика (12+) (Р)

    ''Серија: Преко Атлантика (12+) (Р)

  • 17:50 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.