Српски члан Предсједништва БиХ

Цвијановић упутила писмо Конаковићу и Хелезу: Хитно и без одгађања одобрите долазак хеликоптера из Србије

  • Извор: РТРС
  • 12.08.2024. 18:08

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић упутила је писмо министру иностраних послова и министру одбране у Савјету министара Елмедину Конаковићу и Зукану Хелезу са захтјевом да хитно и без одгађања одобре долазак хеликоптера из Србије који већ данима чекају одобрење, како би помогли у гашењу пожара у рејону Националног парка "Сутјеска".

- И поред ангажовања свих расположивих ресурса Републике Српске и БиХ, пожар у Националном парку "Сутјеска" и даље букти, а активирали су се и нови на подручју Херцеговине. Ситуација је све тежа и дословно сваки минут даљег сулудог оклијевања да се прихвати помоћ може довести до несагледивих посљедица - указала је Цвијановић.

Уколико у најскоријем могућем року не буду одобрили долазак неопходне помоћи, Цвијановић је нагласила да је дужна да их упозна да неће сносити само политичку, већ и кривичну одговорност.

- Ово је одавно превазишло све границе политике и прерасло у непријатељски чин и свјесну опструкцију која може да доведе и до директног угрожавања грађана и њихове имовине. Доста је политиканства, доста је изговора и избјегавања да прихватите понуђену помоћ Србије, предузмите хитно неопходне радње - поручила је Цвијановић. 

"Поштовани,

Обраћам Вам се са захтјевом да хитно и без одлагања одобрите долазак хеликоптера из Србије који већ данима чекају одобрење, како би помогли у гажењу пожара у рејону Националног парка "Сутјеска". 

И поред ангажовања свих расположивих ресурса Републике Српске и Босне и Херцеговине, пожар у Националном парку "Сутјеска" и даље букти, а активирали су се и нови на подручју Херцеговине. 

Ситуација је све тежа и дословно сваки минут даљег сулудог оклијевања да се прихвати помоћ може довести до несагледивих посљедица. 

Уколико у најскоријем могућем року не будете одобрили долазак неопходне помоћи, дужна сам Вас упознати да нећете сносити само политичку, већ и кривичну одговорност. 

Ово је одавно превазишло све границе политике и прерасло у непријатељски чин и свјесну опструкцију која може да доведе и до директног угрожавања грађана и њихове имовине.

Доста је политиканства, доста је изговора и избјегавања да прихватите понуђену помоћ Србије, предузмите хитно неопходне радње."

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Ноћни програм

    Ноћни програм