Цвијановићева у Солуну на Регионалном молитвеном доручку југоисточне Европе

  • Извор: АТВ
  • 18.05.2024. 11:11

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић борави у посјети Грчкој, у оквиру које је данас у Солуну присуствовала Регионалном молитвеном доручку Југоисточне Европе.

Током обраћања на овом скупу, српски члан Предсједништва је указала на турбулентне глобалне околности и актуелне изазове са којима се суочава савремени свијет, као и на важност кориштења дипломатских метода са циљем њиховог превазилажења. 

Нагласила је да се пут ка проналажењу заједничког језика и превазилажењу свих изазова, како животних, тако и општих, састоји од толеранције, узајамног разумијевања и спремности да проблеме сагледамо из више перспектива. 

Овом приликом, српски члан Предсједништва је изразила задовољство учешћем на овогодишњем Регионалном молитвеном доручку у Солуну. 

Подсјетила је да ово окупљање потврђује жељу присутних да чине добро у свијету и сопственим заједницама, као и уједињеност у вјери и милосрђу која надилази све разлике. 

Овом традиционалном регионалном окупљању присуствовали су актуелни и бивши представници власти, политичког и друштвеног живота Грчке, земаља регије и Сједињених Америчких Држава.

Пратите нас и путем Вибера