Инстаграм

Цвијановић: Изетбеговић са исламским терористима прослављао прогон Срба из Возуће

  • Извор: АТВ
  • 15.04.2024. 18:09

Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ, подсјетила је на Инстаграм налогу да је данас годишњица тзв. Армије БиХ, непријатељске војске која је функционисала по принципима описаним у Исламској декларацији Алије Изетбеговића, у којој је рекао да "нема мира, ни коегзистенције између исламске вјере и неисламских институција."

Цвијановићева је подијелила и фотографију на којој се налазе бивши предсједник СДА Алија Изетбеговић и генерал тзв Армије БиХ Сакиб Махмуљин, који је осуђен на 10 година затвора за злочине над заробљеним српским цивилима и војницима на подручју Завидовића и Возуће 1995. године.

„Иначе, овдје је поменути аутор, у својству врховног команданта, у друштву осуђеног ратног злочинца Сакиба Махмуљина који је након пресуде 'нестао' из БиХ, као и бројних исламских терориста из одреда Ел Муџахид, предвођених тадашњим командантом Абу Малијем. У овом саставу су се окупили како би прославили то што су муџахедини из Африке и Азије побили и протјерали Србе из Возуће, који су ту живјели вијековима“, написала је Цвијановићева на Инстаграму.

Напослијетку је закључила да су то све сами "борци за демократску и мултиетничку БиХ", како их данас називају у Сарајеву.

Пратите нас и путем Вибера