Instagram

Cvijanović: Izetbegović sa islamskim teroristima proslavljao progon Srba iz Vozuće

  • Izvor: ATV
  • 15.04.2024. 18:09

Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH, podsjetila je na Instagram nalogu da je danas godišnjica tzv. Armije BiH, neprijateljske vojske koja je funkcionisala po principima opisanim u Islamskoj deklaraciji Alije Izetbegovića, u kojoj je rekao da "nema mira, ni koegzistencije između islamske vjere i neislamskih institucija."

Cvijanovićeva je podijelila i fotografiju na kojoj se nalaze bivši predsjednik SDA Alija Izetbegović i general tzv Armije BiH Sakib Mahmuljin, koji je osuđen na 10 godina zatvora za zločine nad zarobljenim srpskim civilima i vojnicima na području Zavidovića i Vozuće 1995. godine.

„Inače, ovdje je pomenuti autor, u svojstvu vrhovnog komandanta, u društvu osuđenog ratnog zločinca Sakiba Mahmuljina koji je nakon presude 'nestao' iz BiH, kao i brojnih islamskih terorista iz odreda Еl Mudžahid, predvođenih tadašnjim komandantom Abu Malijem. U ovom sastavu su se okupili kako bi proslavili to što su mudžahedini iz Afrike i Azije pobili i protjerali Srbe iz Vozuće, koji su tu živjeli vijekovima“, napisala je Cvijanovićeva na Instagramu.

Naposlijetku je zaključila da su to sve sami "borci za demokratsku i multietničku BiH", kako ih danas nazivaju u Sarajevu.

Pratite nas i putem Vibera