Српски члан Предсједништва БиХ

Цвијановић: Састанак са Куртијем лични чин Бећировића и Комшића; Из Париза поруке мира и стабилности

  • Извор: РТРС
  • 10.11.2023. 16:28

Састанак чланова Предсједништва БиХ Жељка Комшића и Дениса Бећировића са премијером тзв. Косова Аљбином Куртијем је лични чин и то нема везе са ставом БиХ о Космету, истакла је српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић.

"БиХ није признала тзв. Косово. Косово је дио Србије“, истакла је Цвијановићева.

Нагласила је да би нешто био став БиХ, да морају бити три члана Предсједништва на једном мјесту.

"Знамо да се Србија носи са тешким проблемима која су наметнута од стране оних који промовишу политику двоструких стандарда. А то је да за Косово нешто може, а за друге не може. Ја на тај начин доживљавам потез Комшића и Бећировића, ко је ће рећи да је у реду да се не поштује територијални интегритет Србије, а да се поштује интегритет БиХ“, истакла је она.

Упитала је на шта би личило када би неко други промовисао дезинтеграцију БиХ, као што они раде Србији.

"Поруке мира и стабилности из Париза; Вратити се на поље дијалога“

Из Париза можемо само да видимо поруке мира и стабилности, што је од велике важности у вријеме кад на свјетској сцени букти неколико ратова, рекла је српски члан Предсједништва Жељка Цвијановић.

Цвијановићева истиче да је суштински циљ Конференције у Паризу, да се пошаљу поруке мира и стабилности, као и приједлог враћања на дијалог, истакла је Цвијановићева након Шестог форума мира у Паризу.

"Конференција се одвија у вријеме када букти неколико ратова у свијету, који су тај исти свијет управо и подијелили, те проузроковали финансијске проблеме, али и нарушили глобалну архитектуру која се градила деценијама“, додаје Цвијановићева.

Како она наводи, управо због тога су овакве конференеције од велике важности, да се поруке мира истакну.

"Данашњи свијет треба  да настоји да земље у развоју не страдају због кирза, односно економских и финансијских недаћа, а предсједник Француске Емануел Макрон, управо то и ради“, каже Цвијановићева.

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.