Суђење Додику и Лукићу

Цвијановић: Правосуђе се користи да се задовоље апетити неиживљених странаца, БиХ земља безнађа

  • Извор: АТВ
  • 18.09.2024. 14:32

Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ, рекла је да се правосуђе у БиХ користи као оквир како би се удовољило политичком захтјеву из страних кухиња те је додала да је БиХ земља безнађа.

Велики је изазов и за Тужилаштво и за Суд, с обзиром да они један политички апетит или политички захтјев који долази из страних кухиња, треба да ријеше кроз правосуђе и онда то даје овакву слику какву имамо данас, рекла је Цвијановићева након суђења предсједнику Републике Српске Милораду Додику и в.д. директору Службеног гласника Милошу Лукићу.

„БиХ ми дјелује као јако трагична земља, кад у мору ствари којих смо се нагледали у судници, видите како неко настоји да покаже релевантним неки мејл који је дошао на адресу Народне скупштине а мејл је послан из ОХР-а и онда се питање Тужилаштва гласи да ли сте ви добили неки мејл канцеларије ОХР-а која вам је рекла шта да ради. Наравно, тај мејл дође након четири, пет дана. Тим показујемо у суштини колико је ово држава безнађа. Треба да буде релевантан један мејл који вам је послао ОХР, а није релевантна институција која по Уставу и закону задужена да односи законе у јасно предвиђеној процедури“, изјавила је Цвијановићева.

Овдје се покушава сваљивати и измишљати нека кривица, а свима је јасно шта је у питању, ово је апсолутно један политички процес, истакла је она.

„Правосуђе се користи као оквир гдје треба да задовољите апетите неиживљених странаца овдје којима је БиХ полигон за вјежбање разних ствари, а између осталог и полигон у који треба да продубе јаз између народа. Они ништа овдје нису урадили да бисмо се ми приближили једни другима, они су чак и креирали овакве институције, шаљу нам мејлове на званичне институције само да продубе неред и неповјерење које овдје влада“, рекла је Цвијановићева.

Како каже, за њу је све ово у судници прилично отужно гледати. „Ово посматрам као грађанин једног од два ентитета и кажем много је тужно када користите правосуђе да би се политички обрачунавали. Не промијени ли се нешто, јадно је свим грађанима у БиХ овако живјети“; закључила је српски члан Предсједништва БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.