Српски члан Предсједништва БиХ

Цвијановић: Побједа листе "Србија не сме да стане" - потврда одговорне политике мира и стабилности

  • Извор: СРНА
  • 18.12.2023. 11:04

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић честитала је предсједнику Републике Србије Александру Вучићу и предсједнику Српске напредне странке Милошу Вучевићу побједу на парламентарним изборима у Србији, истичући да је то потврда одговорне политике мира и стабилности.

"Примите срдачне честитке поводом убједљиве побједе коју је Српска напредна странка и листа 'Александар Вучић – Србија не сме да стане' забиљежила на слободним и демократским изборима. Повјерење које су грађани указали потврда је исправне и одговорне политике мира и стабилности, с циљем економског просперитета и унапређења односа у цијелом региону", истакла је Цвијановић.

Она је нагласила да Република Српска у развијеној, привредно снажној и просперитетној Србији види најснажнији ослонац.

"Поносни смо на снагу Србије, као и на укупне односе који су одраз заједништва и разумијевања, а посебно на наше братске везе и никада бољу, садржајнију и конкретнију сарадњу. Уз жеље да својом мудром и сувереном политиком, која је вриједна сваког поштовања, наставите да доприносите напретку и благостању Србије и српског народа у цјелини, срдачно Вас поздрављам", наводи се у честитки српског члана Предсједништва БиХ.

На основу гласова пребројаних на 7.725 од укупно 8.273 бирачких мјеста, листа "Александар Вучић - Србија не сме да стане" освојила је на парламентарним изборима 47,04 одсто гласова, а другопласирана листа "Србија против насиља" 22,14 одсто гласова, објављено је јутрос на сајту Републичке изборне комисије.

Листа "Ивица Дачић - премијер Србије" освојила је 6,63 одсто гласова, коалиција "Нада" 4,92 одсто, а листа "Бранимир Несторовић `Ми - Глас из народа`" 4,66 одсто гласова.


Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Серија: Ко те шиша (12+) (Р)

    '''Серија: Ко те шиша (12+) (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм (Р)

    ' ''Филм (Р)

  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.