Након састанка са Бланаром

Цвијановић: Опредијељеност ка унапређењу односа и сарадње са Словачком

  • Извор: АТВ
  • 02.03.2024. 09:16

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић навела је на друштвеној мрежи Инстаграм након састанка са министром спољних и европских послова Словачке Јурајем Бланаром да је на састанку захвалила на подршци Словачке европском путу, те нагласила важност пуног уважавања уставне позиције и надлежности свих нивоа власти у БиХ.

"Изразили смо опредијељеност ка унапређењу односа и привредне сарадње са Словачком, истакавши да томе могу допринијети постојеће, успјешне инвестиције из ове земље у Републици Српској“, навела је Цвијановић.

Подсјећамо, предсједник Републике Српске Милорад Додик и српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић састали су се данас у Анталији са министром спољних и европских послова Словачке Јурајем Бланаром.

Предсједник Српске Милорад Додик након састанка са Бланаром поручио је у објави на друштвеној мрежи Икс да уставна позиција Српске мора бити видљива на европском путу БиХ.

"Бланар је дио екипе Фица који је недавно побиједио на изборима у Словачкој. Разговарали смо о томе да се подржи БиХ на европском путу 21. марта. Наш европски пут је неспојив са нелегалним Шмитом и ОХР структуром. То је још 2005. године рекла и Венецијанска комисија,  а то смо могли да видимо и у препорукама за 14 приоритета. Немогуће је очекивати да ми уђемо у преговарачки процес а да остану те структуре“, нагласио је Додик.

Додик: Уставна позиција Српске на европском путу БиХ мора бити видљива

Додик: Уставна позиција Српске на европском путу БиХ мора бити видљива


Пратите нас и путем Вибера