Nakon sastanka sa Blanarom

Cvijanović: Opredijeljenost ka unapređenju odnosa i saradnje sa Slovačkom

  • Izvor: ATV
  • 02.03.2024. 09:16

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović navela je na društvenoj mreži Instagram nakon sastanka sa ministrom spoljnih i evropskih poslova Slovačke Jurajem Blanarom da je na sastanku zahvalila na podršci Slovačke evropskom putu, te naglasila važnost punog uvažavanja ustavne pozicije i nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH.

"Izrazili smo opredijeljenost ka unapređenju odnosa i privredne saradnje sa Slovačkom, istakavši da tome mogu doprinijeti postojeće, uspješne investicije iz ove zemlje u Republici Srpskoj“, navela je Cvijanović.

Podsjećamo, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sastali su se danas u Antaliji sa ministrom spoljnih i evropskih poslova Slovačke Jurajem Blanarom.

Predsjednik Srpske Milorad Dodik nakon sastanka sa Blanarom poručio je u objavi na društvenoj mreži Iks da ustavna pozicija Srpske mora biti vidljiva na evropskom putu BiH.

"Blanar je dio ekipe Fica koji je nedavno pobijedio na izborima u Slovačkoj. Razgovarali smo o tome da se podrži BiH na evropskom putu 21. marta. Naš evropski put je nespojiv sa nelegalnim Šmitom i OHR strukturom. To je još 2005. godine rekla i Venecijanska komisija,  a to smo mogli da vidimo i u preporukama za 14 prioriteta. Nemoguće je očekivati da mi uđemo u pregovarački proces a da ostanu te strukture“, naglasio je Dodik.

Dodik: Ustavna pozicija Srpske na evropskom putu BiH mora biti vidljiva

Dodik: Ustavna pozicija Srpske na evropskom putu BiH mora biti vidljiva


Pratite nas i putem Vibera