Српски члан Предсједништва БиХ

Цвијановић: Конаковић мисли да свако мора имати страног ментора

  • Извор: СРНА
  • 28.04.2024. 20:20

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је за Срну да је она истурено крило Устава и његове заштите, за разлику од Елмедина Конаковића и његових компањона који злоупотребљавају заједничке институције и заобилазе Устав у широком луку како би створили лажну слику да БиХ припада само њима.

На питање Срне да прокоментарише Конаковићеву изјаву да су "Република Српска, њен лидер Милорад Додик и Жељка Цвијановић истурено крило Русије", те да се и Александар Вучић показао у том свјетлу, Цвијановић је одговорила да сваки пут кад им неко помрси конце у њиховим манипулацијама, они се сјете Русије, а наравно и Србије и Републике Српске.

"Што се мене тиче, Конаковић прича упразно. Исказује вишак нервозе управо зато што се нисмо уморили од разоткривања тих манипулација, али и због тога што он и његови компањони и поред свих напора да блокирају моју комуникацију са спољним свијетом, ипак, нису далеко добацили", истакла је Цвијановић.

Српски члан Предсједништва је нагласила да Конаковић мисли да свако мора имати страног ментора који ће га водати на узици да би се одржао у политичком животу и зато он вергла о неком истуреном крилу Русије да се не би причало о злоупотреби овлаштења од стране бошњачког кадра.

"Због таквих попут њега сваком Србину у Републици Српској је важно да постоји јака Србија, јер је јака Србија гарант да нас нико овдје више неће ни блатити ни малтретирати", поручила је Цвијановић.

Што се тиче саме резолуције, она, а ни њен исход, истакла је Цвијановић за Срну, нису резултат рада или способности бошњачког кадра, већ оних земаља од којих свака има "своје скелете у ормару" и своје потребе да се о њима не прича, али ни о оном што данас заокупља пажњу свијета.

Цвијановић је рекла да када Конаковић прича како је Србија у кобајаги дипломатској дефанзиви, а БиХ у кобајаги офанзиви, ваљда због њега лично, онда нормалан човјек не може да не примијети гдје и с ким је све био предсједник Вучић задњих дана, док је министар Конаковић држао медијске проповиједи о Тужилаштву и чарала-барала сеансе о истој теми.

"А кад би му се рекло да напримјер правосуђе треба реформисати, онда би био први на излазним вратима и први у нечињењу", нагласила је Цвијановић.

Подсјећамо, српски члан Предсједништва обратила се предсједавајућој Савјета безбједности УН, амбасадору Малте, са захтјевом да се одржи ванредна сједница Савјета безбједности.

Директно обраћање предсједавајућој Савјета безбједности, као и два претходна директно послата писма Цвијановић у УН посљедица су нелегалних блокада и непросљеђивања њених дописа од стране Министарства иностраних послова у Савјету министара и Сталне мисије БиХ при УН.

Сједница Савјета безбједности УН, на којој ће се Цвијановић обратити путем видео-линка, планирана је за 30. април.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.