Srpski član Predsjedništva BiH

Cvijanović: Konaković misli da svako mora imati stranog mentora

  • Izvor: SRNA
  • 28.04.2024. 20:20

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je za Srnu da je ona istureno krilo Ustava i njegove zaštite, za razliku od Еlmedina Konakovića i njegovih kompanjona koji zloupotrebljavaju zajedničke institucije i zaobilaze Ustav u širokom luku kako bi stvorili lažnu sliku da BiH pripada samo njima.

Na pitanje Srne da prokomentariše Konakovićevu izjavu da su "Republika Srpska, njen lider Milorad Dodik i Željka Cvijanović istureno krilo Rusije", te da se i Aleksandar Vučić pokazao u tom svjetlu, Cvijanović je odgovorila da svaki put kad im neko pomrsi konce u njihovim manipulacijama, oni se sjete Rusije, a naravno i Srbije i Republike Srpske.

"Što se mene tiče, Konaković priča uprazno. Iskazuje višak nervoze upravo zato što se nismo umorili od razotkrivanja tih manipulacija, ali i zbog toga što on i njegovi kompanjoni i pored svih napora da blokiraju moju komunikaciju sa spoljnim svijetom, ipak, nisu daleko dobacili", istakla je Cvijanović.

Srpski član Predsjedništva je naglasila da Konaković misli da svako mora imati stranog mentora koji će ga vodati na uzici da bi se održao u političkom životu i zato on vergla o nekom isturenom krilu Rusije da se ne bi pričalo o zloupotrebi ovlaštenja od strane bošnjačkog kadra.

"Zbog takvih poput njega svakom Srbinu u Republici Srpskoj je važno da postoji jaka Srbija, jer je jaka Srbija garant da nas niko ovdje više neće ni blatiti ni maltretirati", poručila je Cvijanović.

Što se tiče same rezolucije, ona, a ni njen ishod, istakla je Cvijanović za Srnu, nisu rezultat rada ili sposobnosti bošnjačkog kadra, već onih zemalja od kojih svaka ima "svoje skelete u ormaru" i svoje potrebe da se o njima ne priča, ali ni o onom što danas zaokuplja pažnju svijeta.

Cvijanović je rekla da kada Konaković priča kako je Srbija u kobajagi diplomatskoj defanzivi, a BiH u kobajagi ofanzivi, valjda zbog njega lično, onda normalan čovjek ne može da ne primijeti gdje i s kim je sve bio predsjednik Vučić zadnjih dana, dok je ministar Konaković držao medijske propovijedi o Tužilaštvu i čarala-barala seanse o istoj temi.

"A kad bi mu se reklo da naprimjer pravosuđe treba reformisati, onda bi bio prvi na izlaznim vratima i prvi u nečinjenju", naglasila je Cvijanović.

Podsjećamo, srpski član Predsjedništva obratila se predsjedavajućoj Savjeta bezbjednosti UN, ambasadoru Malte, sa zahtjevom da se održi vanredna sjednica Savjeta bezbjednosti.

Direktno obraćanje predsjedavajućoj Savjeta bezbjednosti, kao i dva prethodna direktno poslata pisma Cvijanović u UN posljedica su nelegalnih blokada i neprosljeđivanja njenih dopisa od strane Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara i Stalne misije BiH pri UN.

Sjednica Savjeta bezbjednosti UN, na kojoj će se Cvijanović obratiti putem video-linka, planirana je za 30. april.

Pratite nas i putem Vibera