Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH

Čović: Saučešće porodici stradale djevojke iz Stoca

  • Извор: СРНА
  • 23.04.2022. 13:31

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović uputio je saučešće porodici djevojke stradale u zemljotresu u Stocu, te zahvalio premijeru Hrvatske Andreju Plenkoviću za iskazanu spremnost da pomogne u narednom periodu.

"Iskreno saučešće porodici i prijateljima mlade djevojke čiji je život ovaj događaj tragično uzeo. Dok BiH oplakuje, iznova smo upućeni na solidarnost, suživot i zajedništvo", naveo je Čović.

Čović je napomenuo da je jutros razgovarao s načelnicima i gradonačelnicima potresom pogođenih područja da bi izrazio saučešće i zabrinutost povodom ljudske žrtve, materijalne štete i duboke uznemirenosti stanovništva.

On je dodao da ostaju u pripravnosti u zaštiti i obnovi pogođenih dijelova.

"Ovim putem izražavam duboku zahvalnost svim onima kojima su iznova iskazali svoju podršku i solidarnost s BiH, posebo premijeru Hrvatske Andreju Plenkoviću i ministru Gordanu Grlić Radmanu koji su u ime Hrvatske naglasili spremnost za potrebnu pomoć u predstojećem periodu", napisao je Čović na "Tviteru".

On je podsjetio na snažne zemljotrese koji su protekle noći pogodili području Hercegovine.


Djevojka iz Stoca prebačena je prošle noći u bolnicu u Mostar nakon što je zadobila povrede kada se na njenu kuću obrušila stijena, ali je preminula uprkos naporima ljekara da joj pomognu.


Zemljotres snage 5,8 stepeni po Rihteru pogodio je sinoć LJubinje, Berkoviće i druge hercegovačke opštine, a osjetio se i u drugim mjestima u BiH, regionu, Italiji, Sloveniji.

Тагови:
  • 14:15 Филм (Р)

    '' Филм (Р)

  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Тајне музеја

    'Тајне музеја

  • 17:00 Серија: Преко Атлантика (Р) (12+)

    ''Серија: Преко Атлантика (12+) (р)

  • 17:50 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.