Предсједник ХДЗ-а БиХ

Човић: Охрабрио сам Додика

  • Извор: СРНА
  • 19.01.2024. 15:13

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић изјавио је данас у Мостару да је охрабрио предсједника Републике Српске Милорада Додика када је ријеч о судском процес против њега пред Судом БиХ.

"Мене многи сматрају као блиског сарадника, колегу и пријатеља Милорада Додика. Нема смисла коментарисати било шта шта се дешава на суду. Веселим се да се тај процес што прије оконча, као и сви други процеси, па и они за које сам рекао да ме стид да их коментаришем. Нека се заврше, па нека се види ко, шта и како. Ја сам јуче попио каву са господином Додиком и охрабрио га, јер је само дан прије био на суду", рекао је Човић, упитан да прокоментарише судски процес.

Он је навео да судски процеси, како год текли, нису угодни.

"Нико од вас није то доживио, па не знате шта особа може осјећати, поготово ако сте увјерени да то што се ради нема смисла и нема упоришта. Не желим било шта коментарисати о меритуму. С колегом сарађујем максимално и наставићу док је он ту у позицији да сарађује. Што се тиче правне димензије, нека то ријеше институције које су почеле рјешавати и образложе онда јавности шта су и како урадиле", рекао је Човић.

Предсједнику Републике Српске Милораду Додику суди се према оптужници за непоштовање одлука Кристијана Шмита. 

(Фото: ХДЗ БиХ)

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)