Predsjednik HDZ-a BiH

Čović: Ohrabrio sam Dodika

  • Izvor: SRNA
  • 19.01.2024. 15:13

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je danas u Mostaru da je ohrabrio predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika kada je riječ o sudskom proces protiv njega pred Sudom BiH.

"Mene mnogi smatraju kao bliskog saradnika, kolegu i prijatelja Milorada Dodika. Nema smisla komentarisati bilo šta šta se dešava na sudu. Veselim se da se taj proces što prije okonča, kao i svi drugi procesi, pa i oni za koje sam rekao da me stid da ih komentarišem. Neka se završe, pa neka se vidi ko, šta i kako. Ja sam juče popio kavu sa gospodinom Dodikom i ohrabrio ga, jer je samo dan prije bio na sudu", rekao je Čović, upitan da prokomentariše sudski proces.

On je naveo da sudski procesi, kako god tekli, nisu ugodni.

"Niko od vas nije to doživio, pa ne znate šta osoba može osjećati, pogotovo ako ste uvjereni da to što se radi nema smisla i nema uporišta. Ne želim bilo šta komentarisati o meritumu. S kolegom sarađujem maksimalno i nastaviću dok je on tu u poziciji da sarađuje. Što se tiče pravne dimenzije, neka to riješe institucije koje su počele rješavati i obrazlože onda javnosti šta su i kako uradile", rekao je Čović.

Predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku sudi se prema optužnici za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita. 

(Foto: HDZ BiH)

Pratite nas i putem Vibera

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.