Лидер ХДЗ-а БиХ

Човић: Бојим се да ће тешко бити промијењен и зарез Устава БиХ

  • Извор: СРНА
  • 26.01.2024. 15:17

Лидер ХДЗ-а БиХ Драган Човић изјавио је да ће сигурно ићи на састанак представника свих политичких партија у Парламентарној скупштини БиХ који су за понедјељак, 29. јануар, сазвале странке "Тројке" ради разговора о измјенама Устава БиХ, истичући да се боји да ће тешко бити промијењен и зарез Устава БиХ.

Он је навео да ће доћи, прије свега, због уважавања колега из "Тројке", али и чињенице да жели учествовати на свим састанцима како би БиХ кренула напријед.

- Кад смо договарали измјене Изборног закона које се односе на сегмент Предсједништва БиХ, понудио сам приједлог који је већина у основи прихватила, али су оставили могућност да покушамо промијенити Устав како бисмо могли имплементирати све пресуде суда у Стразбуру, уз неизвршену пресуду Уставног суда БиХ - рекао је Човић новинарима у Стоцу.

Он је напоменуо да ће ХДЗ БиХ дати допринос својим ставом, али да се плаши "да ће бити тешко промијењен и зарез у Уставу због односа на политичкој сцени".

- Оно што смо већ урадили преточили смо у један документ и то није став ХДЗ-а, него ставови изнесени на састанку који смо имали као представници пет политичких странака и ту смо дефинисали ова три правца - о ЦИК-у, Предсједништву, легитимном представљању и оних техничких измјена - навео је Човић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: