Након жријебања

ЦИК БиХ закомпликовала Дом народа: "Ако није по вољи народа, јесте по вољи опозиционара“

  • Извор: АТВ
  • 07.07.2024. 19:55

СНСД неће повући свог делегата из Дома народа Парламентарне скупштине БиХ. ПДП-ов Ненад Вуковић којег је ЦИК извукао из киндер јајета, неће положити заклетву.

То поручују из највеће странке у Српској. Због бесмисленог жријебања ЦИК-а, кршења процедура и одузимања воље српском народу, најављују тужбе.

"Нема ниједног доказа да је наша страна злоупотријебила било шта. Већ је бранила нашу позицију у Парламенту. Е пошто им је то сметало, онда су смислили ову причу са том неком куглицом коју су држали у фрижидеру да изаберу ПДП након двије године. Али нека зна, што се нас тиче неће положити заклетву, а он може да глуми шта хоће“, каже лидер СНСД-а Милорад Додик.

Шта год хоће, може и ЦИК. Тако је након скоро двије године мандата одлучио да замијени СНСД-овог делегата са ПДП-овим. Можда зато што се тако отварају нека друга врата. Она за улазак у власт. 

"Ја нисам дошла својевољно, и са улице и из парка у Парламентарну скупштину, него на бази одлука које нико није укинуо на основу мог знања… Постоје ту још некакви процедурални проблеми гдје се у једном кораку одлучивање Суда БиХ затајило и од Народне скупштине и од актера и све ће то бити предмет анализе пред одређеним инстанцама“, каже делегат у Клубу Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ из СНСД-а Сњежана Новаковић Бурсаћ

Ако не помогну домаће, можда ће она инстанца у Стразбуру. Јер из СНСД-а поручују да по правду иду до краја. Они који су све то закували, требало је да знају да о делегатима одлучује Народна скупштина. 

"Видјећемо у којем смислу ће се то одразити на конституисање Дома народа, не знам да ли је могуће да положе заклетву. У сваком случају ми имамо међусобну комуникацију, и оно што се договоримо тако ће бити. Република Српска неће дозволити да буде увучена у спиралу неслога, препуцавања тим што ће неко искористити неке амбициозне људе који желе да поништавају народну вољу. Овдје је основни постулат народна воља“, рекао је предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић.

Тако би требало да буде, али није. Ако није по вољи народа, јесте по вољи опозиционара. Неки од њих већ размишљају о позицијама у Савјету министара БиХ. 

Пратите нас и путем Вибера