ЦИК обесмислила изборе и демократију

Страни мешетари покушавају прекројити вољу грађана

  • Извор: АТВ
  • 02.07.2024. 19:13

Обесмишљени избори и демократија - управо то урадила је Централна изборна комисија јучерашњим жријебањем за петог делегата у Дом народа. 

Све ово је добро осмишљен план од тренутка када је суд, под политичким притиском, донио одлуку и покушај да се обезвриједи улога Народне скупштине. Уставно право Парламента Српске је да бира делегате и то свима треба да је јасно, кажу народни посланици. Све друго чисто је политиканство и покушај прекрајања изборне воље грађана. 

"Али овдје изгледа није ни питање воље народа већ је питање међународних мешетара. СНСД такве одлуке неће прихватити, они људи који мисле да ће са неким делегатом успјети да мијењају власт мимо воље народа. Прво требају добро да прочитају пословник и да се упуте у могућности које има тај један делегат“, каже Шеф клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Жунић.

Да их бира ЦИК а не Народна скупштина ПДП-у по свему судећи не смета. Иако су још јуче били спремни да већ мијењају, данас ипак нису рјечити. 

Народна скупштина Републике Српске за ПДП очигледно не даје посљедњу ријеч они више поштују оно што каже Централна изборна комисија. Народни посланици ПДП-а данас пред нашу камеру нису хтјели. За њих је то, како кажу, завршена прича а све што су имали да кажу то су урадили јуче.

Бесмислено, тако на све гледа бивши предсједник ЦИК-а. Ово је, каже Бранко Петрић, класични изборни инжењеринг по налогу страних управљача. Само жријебање појашњава није проблематично  у ситуацијама када кандидати имају једнак број гласова, међутим кључно питање је када се оно врши. 

"Изборни процес траје од расписивања избора до њиховог окончања. То је окончано прије годину и по дана и свако жријебање иза тога је потпуна бесмислица. Оно је толика бесмислица зато што је ретроактивно интервенција на резултате који су потврђени“, каже бивши предсједник ЦИК-а Бранко Перић.

Све ово има за циљ и увођење правне несигурности. Оно што је сигурно јесте да СНСД делегата неће повући.  Јасна је намјера да се на власт доведу они који ће проводити одлуке странаца, на штету српског народа, што у Српској, поручују, никада нико неће дозволити.  

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: 1992 (16+)

    ''Серија: 1992 (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм