Хитна сједница

ЦИК БиХ усвојио одлуку: Вуковић умјесто Новаковић Бурсаћ у Дому народа

  • Извор: АТВ
  • 15.07.2024. 14:59

Централна изборна комисија БиХ потврдила је данас одлуку према којој се Ненаду Вуковићу из ПДП додјељује делегатско мјесто у Дому народа БиХ из Републике Српске.

На хитној сједници ЦИК БиХ једногласно је усвојен Приједлог Одлуке о измјени Одлуке о потврђивању резултата посредних избора и додјели мандата за Дом народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине из Републике Српске.

Тиме је измијењена одлука од 16. јануара 2023. године према којој је је делегат из Републике Српске Сњежана Новаковић Бурсаћ.

Централна изборна комисија БиХ је овим потврдила резултате жријебања одржаног у ЦИК-у прије двије седмице, према којој је мандат делегата у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ додјељен Ненаду Вуковићу из ПДП-а.

Одлука која је усвојена данас ступа на снагу даном објаве у „Службеном гласнику БиХ“, а објавиће се и у „Службеном гласнику Републике Српске“, „Службеним новинама Федерације БиХ“, „Службеном гласнику Брчко Дистрикта БиХ“ и на интернет-страници Централне изборне комисије БиХ .

Апелационо одјељење Суда БиХ прошле седмице је одбило жалбу СНСД-а, односно Ранке Перић Ромић, против одлуке Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ у случају жријеба за делегата из реда српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ. Сњежана Новаковић Бурсаћ изјавила је да ће СНСД наставити правну борбу након одлуке Суда БиХ којом је одбио жалбе ове партије против одлуке ЦИК-а БиХ у случају жријебања за делегате у Дому народе.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Серија: 1993 (16+)

    ''Серија: 1993 (16+)

  • 23:50 Ноћни програм

    Ноћни програм