Новинар Газете

Борисов за АТВ: Русија прати дешавања у БиХ, учествујемо у судбини Српске

  • Извор: АТВ
  • 15.12.2023. 22:15

Новинар руске Газете Александар Борисов каже да је питање АТВ-а предсједнику Владимиру Путину показало да Москва прати дешавања у БиХ и да ситуација брине руководство Русије.

"Што се тиче тог питања које је поставила тв кућа АТВ на прес-конференцији, мислим да је то важно питање које је показало да Москва прати дешавања у Босни и Херцеговини, они брину руководство наше земље, ми пажљиво пратимо то што се дешава на Балкану гдје се догађа политички прогон легитимно изабраног предсједника Републике Српске Милорада Додика. Ми учествујемо у судбини Републике Српске, зато што се руски народ пажљиво и са великом љубављу односи према српском народу. У Русији високо цијене не само Србију него и Републику Српску, знају о њој и цијене је.  Велики позитиван тренутак за све балканисте и оне који прате ситуацију на Балкану је била информација да ће РТ почети са емитовањем на српском језику", рекао је Борисов и поручио да је увјерен да ће се то десити у најкраћем могућем року: "У Русији постоји велики број стручњака који се баве српским језиком. Друга ствар, мислим да постоји много српских новинара који ће жељети да раде за РТ", нагласио је новинар Газете.

Говорећи о конференцији предсједника Русије Владимира Путина, Борисов истиче да је ријеч о искреном разговору са новинарима и гледаоцима.

То је, као и увијек била велика, отворена и веома искрена конференција и разговор са гледаоцима. Мислим да је рекао главни закључа, а то је да су побједа и реализација основних циљева специјалне војне операције близу и да су неизбјежни. Руска економија се одлично изборила са притисцима запада, издржала је све санкције и одлично се развија. У земљи имамо проблеме које успијевамо самостално да ријешимо. Русија се спрема за одржавање предсједничких избора. Иако кампања још није званично почела, власт говори да ће то бити отворени и праведни избори у марту 2024. године.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Серија: Ко те шиша (12+) (Р)

    '''Серија: Ко те шиша (12+) (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм (Р)

    ' ''Филм (Р)

  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.