Novinar Gazete

Borisov za ATV: Rusija prati dešavanja u BiH, učestvujemo u sudbini Srpske

  • Izvor: ATV
  • 15.12.2023. 22:15

Novinar ruske Gazete Aleksandar Borisov kaže da je pitanje ATV-a predsjedniku Vladimiru Putinu pokazalo da Moskva prati dešavanja u BiH i da situacija brine rukovodstvo Rusije.

"Što se tiče tog pitanja koje je postavila tv kuća ATV na pres-konferenciji, mislim da je to važno pitanje koje je pokazalo da Moskva prati dešavanja u Bosni i Hercegovini, oni brinu rukovodstvo naše zemlje, mi pažljivo pratimo to što se dešava na Balkanu gdje se događa politički progon legitimno izabranog predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. Mi učestvujemo u sudbini Republike Srpske, zato što se ruski narod pažljivo i sa velikom ljubavlju odnosi prema srpskom narodu. U Rusiji visoko cijene ne samo Srbiju nego i Republiku Srpsku, znaju o njoj i cijene je.  Veliki pozitivan trenutak za sve balkaniste i one koji prate situaciju na Balkanu je bila informacija da će RT početi sa emitovanjem na srpskom jeziku", rekao je Borisov i poručio da je uvjeren da će se to desiti u najkraćem mogućem roku: "U Rusiji postoji veliki broj stručnjaka koji se bave srpskim jezikom. Druga stvar, mislim da postoji mnogo srpskih novinara koji će željeti da rade za RT", naglasio je novinar Gazete.

Govoreći o konferenciji predsjednika Rusije Vladimira Putina, Borisov ističe da je riječ o iskrenom razgovoru sa novinarima i gledaocima.

To je, kao i uvijek bila velika, otvorena i veoma iskrena konferencija i razgovor sa gledaocima. Mislim da je rekao glavni zaključa, a to je da su pobjeda i realizacija osnovnih ciljeva specijalne vojne operacije blizu i da su neizbježni. Ruska ekonomija se odlično izborila sa pritiscima zapada, izdržala je sve sankcije i odlično se razvija. U zemlji imamo probleme koje uspijevamo samostalno da riješimo. Rusija se sprema za održavanje predsjedničkih izbora. Iako kampanja još nije zvanično počela, vlast govori da će to biti otvoreni i pravedni izbori u martu 2024. godine.

Pratite nas i putem Vibera