Жељка Цвијановић

"БиХ се не може кретати ка ЕУ, уколико не успуњава своје европске обавезе"

  • Извор: АТВ
  • 01.03.2024. 18:42

БиХ се не може кретати ка ЕУ, уколико сама не успуњава своје европске обавезе, истакла је српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић.

Цвијановићева истиче да све одлуке, укључујући и оне из домена европских интеграција, морају да доносе искључиво домаће институције, а не било који странци.

"Важно је да акценат ставимо на ствари око којих постоји сагласност свих народа, а не да додатно продубљујемо јаз, бавећи се темама за које унапријед знамо да немају консензус", истакла је Цвијановићева.

Цвијановићева је данас учествовала, заједно са друга два члана Предсједништва, на панелу под називом "Тежња ка стабилности и развоју у БиХ у оквиру 3. Дипломатског форума у Анталији.

Дипломатски форум у Анталији отворио је турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган.

У обраћању се осврнуо и на сва страдања, у којем је осудио лицемјерство других, нарочито западних земаља истакавши да је пропао садашњи поредак и да је неопходно успостављање мултиполарног свијета.

"На форуму, идеје које ћемо дијелити, допринијеће, нашој мисији, нашој борби. Геополитички ризици са којима се суочавамо, требају блиску сарадњу. Морамо да будемо активнији, мултидимензионални, пажљиви и хладнокрвни у политикама које водимо", истакао је Ердоган.


Пратите нас и путем Вибера