Željka Cvijanović

"BiH se ne može kretati ka ЕU, ukoliko ne uspunjava svoje evropske obaveze"

  • Izvor: ATV
  • 01.03.2024. 18:42

BiH se ne može kretati ka ЕU, ukoliko sama ne uspunjava svoje evropske obaveze, istakla je srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

Cvijanovićeva ističe da sve odluke, uključujući i one iz domena evropskih integracija, moraju da donose isključivo domaće institucije, a ne bilo koji stranci.

"Važno je da akcenat stavimo na stvari oko kojih postoji saglasnost svih naroda, a ne da dodatno produbljujemo jaz, baveći se temama za koje unaprijed znamo da nemaju konsenzus", istakla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je danas učestvovala, zajedno sa druga dva člana Predsjedništva, na panelu pod nazivom "Težnja ka stabilnosti i razvoju u BiH u okviru 3. Diplomatskog foruma u Antaliji.

Diplomatski forum u Antaliji otvorio je turski predsjednik Redžep Tajip Еrdogan.

U obraćanju se osvrnuo i na sva stradanja, u kojem je osudio licemjerstvo drugih, naročito zapadnih zemalja istakavši da je propao sadašnji poredak i da je neophodno uspostavljanje multipolarnog svijeta.

"Na forumu, ideje koje ćemo dijeliti, doprinijeće, našoj misiji, našoj borbi. Geopolitički rizici sa kojima se suočavamo, trebaju blisku saradnju. Moramo da budemo aktivniji, multidimenzionalni, pažljivi i hladnokrvni u politikama koje vodimo", istakao je Еrdogan.


Pratite nas i putem Vibera