Радован Ковачевић

"БиХ може бити само Дејтонска или је нема"

  • Извор: СРНА
  • 19.07.2024. 12:11

Делегат у Клубу Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић рекао је данас у Сарајеву да је кључни став Републике Српске да БиХ може да постоји као дејтонска или је нема.

- Потпуно је јасно да /директора Меморијалног центра Поточари Емира Суљагића и све оне који њега подржавају апсолутно не занима Дејтон и да се ту ради о људима који подржавају све осим Дејтона. То су људи који су до сада показали да немају апсолутно никакво поштовање према дејтонској БиХ и да немају никакво поштовање према другима и другачијима у БиХ - рекао је Ковачевић новинарима, коментаришући посљедње Суљагићеве изјаве.

Они, истакао је Ковачевић, мисле да је БиХ земља само Бошњака и да за Србе и за Хрвате и за све друге у БиХ нема мјеста или да га има уколико су спремни да прихвате искључиво њихове истине.

Ковачевић: Америчка амбасада и Марфи признали да воде кампању финансијске блокаде Српске

Ковачевић: Америчка амбасада и Марфи признали да воде кампању финансијске блокаде Српске

- Има, уколико су спремни да прихвате искључиво њихове истине. То је нешто што је потпуно неприхватљиво. Нажалост, између међународне заједнице се константно измишља и лаже како руководство Републике Српске, како предсједник Републике Српске Милорад Додик, како сви ми као представници Републике Српске наводно кршимо Дејтон, а када људи директно позивају на рушење Дејтона и када кажу да је једино добро да се Дејтон сруши и да се укину права Срба и права Хрвата, онда из међународне заједнице имамо само тишину - рекао је Ковачевић.

Када са таквих адреса долазе директне пријетње представницима међународне заједнице или, конкретно, делегацији ЕУ и одређених земаља из ЕУ, и када говоре, како је Суљагић рекао, да ће "паклено да плате" то што су одали пошту невиним српским жртвама, нејачи и дјеци који су побијени у Братунцу, средњем Подрињу и Бирчу, Ковачевић је констатовао да опет нема реакције из међународне заједнице.

- Шта можемо да закључимо? Да су овдје одређени представници међународне заједнице само казнена експедиција за Србе. То нису прихватљиве околности, то ни на који начин није било какав партнерски однос. Дакле, ми ћемо поновити још једном оно што је кључни став. БиХ може да постоји као дејтонска БиХ у складу са Дејтонским споразумом, у складу са Уставом и уставним поретком, какав је предвидио Дејтонски споразум или БиХ нема - закључио је Ковачевић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?