Ministar finansija

Bevanda potpisao ugovor sa EBRD: BiH zajam od 23,5 miliona evra

  • Извор: СРНА
  • 12.04.2022. 14:49

Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara BiH Vjekoslav Bevanda i direktor Kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u BiH Manuela Nesl potpisali su danas dva ugovora o zajmu ukupne vrijednosti 23,5 miliona evra.

Od 23,5 miliona evra, 6,5 milona namijenjeno je za poboljšanje vodosnabdijevanja u Brčko distriktu, a 17 miliona evra za nabavku pet tramvaja i izgradnju zgrade centra za upravljanje saobraćajom u Sarajevu, saopšteno je iz Ministarstva finansija i trezora u Savjetu ministra.

Bevanda je rekao da su ovi ugovori posebno značajni za stanovništvo Brčko distrikta i Sarajeva, te da su oba projekta značajna i s aspekta zaštite okoline i poboljšanja uslova života stanovništva u BiH.

"Zadovoljan sam nastavkom saradnje s EBRD-om i aktiviranjem novih projekata koji direktno utiču na kvalitet života stanovnika. Očekujem da će lokalne vlasti u Brčko distriktu i Sarajevu ispuniti sve što je do njih da se projekti realizuju u roku od tri godine kako je ugovorima predviđeno", rekao je Bevanda.

Potpisivanju su prisustvovali i potpresjednik EBRD-a Mark Bovman i direktor Konstituence EBRD-a Lenard Trepel. 


  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм