Бошњачки члан предсједништва

Бећировићеве иницијативе без много успјеха

  • Извор: АТВ
  • 03.07.2024. 19:08

Денис Бећировић у Италији лобора за усвајање резолуције о независности и суверенитету БиХ. И то дан након што је Народна скупштина усвојила Декларацију Свесрпског сабора. Бошњачки члан предсједништва хода по Европи и прича лажи о сецесионистичким намјерама руководства Српске.

"Ово није први пут да то Денис Бећировић ради. Неколико пута су ишле иницијативе према парламентима. Тако да до сада и нису баш имали много успјеха. А и када имају успјеха онда то изазове подјеле унутар тих самих парламената. Сматрам да је то стереотип политике из 1992. године у којој још увијек живи Бећировић. Када сазна да смо у 2024. вјероватно ће мало другачије да наступа", рекао је Ненад Стевандић, предсједник Народне скупштине Републике Српске.

"Те његове идеје, популистичке и антиполитичке не знам како другачије да их назовем. Вјероватно му то падне на памет негдје на неком састанку или у некој кафани док испија капућину да му падне таква идеја на памет. Без стратегије, документа... Али то је његов лични проблем", рекао је Игор Жунић, шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске.

Из кабинета бошњачког члана Предсједништва за федералне медије расписали су се о сецесионистичким намјерама Предсједника Републике Српске. О удару на Уставни поредак БиХ, па су закукали и о руском утицају у БиХ. Јасно је, поручују српски представници на заједничком нивоу, шта желе бошњачки политички лидери.

"Ми стално потенцирамо то да они желе грађанску односно исламску БиХ. Они желе независну БиХ у  којој ће једино права имати Бошњаци, гдје ће они да кажу Срби и Хрвати су нам вишак. Ко хоће да промијени вјеру и буде дио наш добродошао је, ко неће немате мјеста овдје да живите", рекла је Сања Вулић, шеф Клуба посланика СНСД-а у ПД ПС БиХ.

Бећировић је поново дјеловао без усаглашеног става Предсједништва БиХ. Декларација Свесрпског сабора подигла је прашину у другом ентитету, иако се искључиво тиче будућности српског народа. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Европске микродржаве: Малта, документарни програм (Р)

    ''Европске микродржаве: Малта, документарни програм

  • 11:20 Серија: Ко те шиша (12+) (Р)

    ''Серија: Ко те шиша (12+) (Р)

  • 11:50 Братунац: Обиљежавање страдања Срба Средњег Подриња и регије Бирач, пренос

    '''Братунац: Обиљежавање страдања Срба Средњег Подриња и регије Бирач, пренос