Bošnjački član predsjedništva

Bećirovićeve inicijative bez mnogo uspjeha

  • Izvor: ATV
  • 03.07.2024. 19:08

Denis Bećirović u Italiji lobora za usvajanje rezolucije o nezavisnosti i suverenitetu BiH. I to dan nakon što je Narodna skupština usvojila Deklaraciju Svesrpskog sabora. Bošnjački član predsjedništva hoda po Еvropi i priča laži o secesionističkim namjerama rukovodstva Srpske.

"Ovo nije prvi put da to Denis Bećirović radi. Nekoliko puta su išle inicijative prema parlamentima. Tako da do sada i nisu baš imali mnogo uspjeha. A i kada imaju uspjeha onda to izazove podjele unutar tih samih parlamenata. Smatram da je to stereotip politike iz 1992. godine u kojoj još uvijek živi Bećirović. Kada sazna da smo u 2024. vjerovatno će malo drugačije da nastupa", rekao je Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

"Te njegove ideje, populističke i antipolitičke ne znam kako drugačije da ih nazovem. Vjerovatno mu to padne na pamet negdje na nekom sastanku ili u nekoj kafani dok ispija kapućinu da mu padne takva ideja na pamet. Bez strategije, dokumenta... Ali to je njegov lični problem", rekao je Igor Žunić, šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Iz kabineta bošnjačkog člana Predsjedništva za federalne medije raspisali su se o secesionističkim namjerama Predsjednika Republike Srpske. O udaru na Ustavni poredak BiH, pa su zakukali i o ruskom uticaju u BiH. Jasno je, poručuju srpski predstavnici na zajedničkom nivou, šta žele bošnjački politički lideri.

"Mi stalno potenciramo to da oni žele građansku odnosno islamsku BiH. Oni žele nezavisnu BiH u  kojoj će jedino prava imati Bošnjaci, gdje će oni da kažu Srbi i Hrvati su nam višak. Ko hoće da promijeni vjeru i bude dio naš dobrodošao je, ko neće nemate mjesta ovdje da živite", rekla je Sanja Vulić, šef Kluba poslanika SNSD-a u PD PS BiH.

Bećirović je ponovo djelovao bez usaglašenog stava Predsjedništva BiH. Deklaracija Svesrpskog sabora podigla je prašinu u drugom entitetu, iako se isključivo tiče budućnosti srpskog naroda. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 08:00 Lovački saveti (R)

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Autošop magazin (R)

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 10:30 Еvropske mikrodržave: Malta, dokumentarni program (R)

    ''Еvropske mikrodržave: Malta, dokumentarni program

  • 11:20 Serija: Ko te šiša (12+) (R)

    ''Serija: Ko te šiša (12+) (R)

  • 11:50 Bratunac: Obilježavanje stradanja Srba Srednjeg Podrinja i regije Birač, prenos

    '''Bratunac: Obilježavanje stradanja Srba Srednjeg Podrinja i regije Birač, prenos