Бојан Савић

"Бећировић је у сукобу сам са собом"

  • Извор: СРНА
  • 09.07.2024. 13:35

Савјетник предсједника Републике Српске Бојан Савић изјавио је да састанак бошњачког члана Предсједништва БиХ Дениса Бећировића са Кристијаном Шмитом и позиви упућени међународној заједници да, како је навео, конкретним потезима зауставе провођење Декларације усвојене на Свесрпском сабору, показују колико је недорастао позицији коју обавља и колико брука свој народ.

Савић је упитао како је могуће да неко ко све ради да понизи земљу коју, наводно, толико брани, прича о њеној суверености и поштовању Дејтонског споразума, а упорно чини све да је унизи до краја, трчећи свако мало странцима да пресуде у складу са његовим жељама и у његову корист?!

- Такође, Бећировић стално прича о неким сукобима, а једино је он у сукобу сам са собом, па тако и са свима који су имали прилику да се нађу у његовом друштву. Такви могу имати подршку само оног дијела међународне заједнице који нема добре намјере према БиХ, заједници три конститутивна народа, састављеној од Републике Српске и Федерације - указао је Савић.

Он је оцијенио да Бећировић, као и Жељко Комшић, својим медијским иступима само показује да не познаје Устав БиХ, законе и друге прописе, а, што је још важније, да има бољу комуникацију са странцима него са представницима институција земље за коју се наводно залаже.

- То је резултат њихове промашене и деструктивне политике која се гради на подвалама и злоупотребама. Кроз сукобе Златка Лагумџије и Елмедина Конаковића, видјели смо како се та комуникација одвија. Тамо им није било Срба, и опет је настао проблем. И имаће их још више. Они су својим антиуставним радњама у потпуности нормализовали свако кршење закона, па су почели оптуживати једни друге. Оно што су покушавали урадити Србима и Републици Српској, на крају ће се БиХ обити о главу - нагласио је Савић.

Он је констатовао да су бошњачки политички представници толико задојени мржњом према Србима да ништа друго не виде.

- Република Српска поштује процедуре и увијек је то радила, али питање је до када можете бити фер према некоме ко иде стално на то да вас превари?! - рекао је Савић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.