Bojan Savić

"Bećirović je u sukobu sam sa sobom"

  • Izvor: SRNA
  • 09.07.2024. 13:35

Savjetnik predsjednika Republike Srpske Bojan Savić izjavio je da sastanak bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića sa Kristijanom Šmitom i pozivi upućeni međunarodnoj zajednici da, kako je naveo, konkretnim potezima zaustave provođenje Deklaracije usvojene na Svesrpskom saboru, pokazuju koliko je nedorastao poziciji koju obavlja i koliko bruka svoj narod.

Savić je upitao kako je moguće da neko ko sve radi da ponizi zemlju koju, navodno, toliko brani, priča o njenoj suverenosti i poštovanju Dejtonskog sporazuma, a uporno čini sve da je unizi do kraja, trčeći svako malo strancima da presude u skladu sa njegovim željama i u njegovu korist?!

- Takođe, Bećirović stalno priča o nekim sukobima, a jedino je on u sukobu sam sa sobom, pa tako i sa svima koji su imali priliku da se nađu u njegovom društvu. Takvi mogu imati podršku samo onog dijela međunarodne zajednice koji nema dobre namjere prema BiH, zajednici tri konstitutivna naroda, sastavljenoj od Republike Srpske i Federacije - ukazao je Savić.

On je ocijenio da Bećirović, kao i Željko Komšić, svojim medijskim istupima samo pokazuje da ne poznaje Ustav BiH, zakone i druge propise, a, što je još važnije, da ima bolju komunikaciju sa strancima nego sa predstavnicima institucija zemlje za koju se navodno zalaže.

- To je rezultat njihove promašene i destruktivne politike koja se gradi na podvalama i zloupotrebama. Kroz sukobe Zlatka Lagumdžije i Еlmedina Konakovića, vidjeli smo kako se ta komunikacija odvija. Tamo im nije bilo Srba, i opet je nastao problem. I imaće ih još više. Oni su svojim antiustavnim radnjama u potpunosti normalizovali svako kršenje zakona, pa su počeli optuživati jedni druge. Ono što su pokušavali uraditi Srbima i Republici Srpskoj, na kraju će se BiH obiti o glavu - naglasio je Savić.

On je konstatovao da su bošnjački politički predstavnici toliko zadojeni mržnjom prema Srbima da ništa drugo ne vide.

- Republika Srpska poštuje procedure i uvijek je to radila, ali pitanje je do kada možete biti fer prema nekome ko ide stalno na to da vas prevari?! - rekao je Savić.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 19:49 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:50 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.