Савјетник српског члана Предсједништва

Аулић: Усијане главе попут Патковића отварају простор за сукобе и угрожавају безбједност у БиХ

  • Извор: СРНА
  • 17.11.2023. 19:26

Савјетник српског члана Предсједништва БиХ Саша Аулић рекао је да је Шериф Патковић доказ да је Златко Лагумџија дјелимично у праву, барем што се тиче сукоба у Гази и посљедица по БиХ.

"То је човјек који је у рату командовао злогласном бригадом тзв. Армије БиХ, да би се прије пар дана јавно ставио на располагање терористичком Хамасу. Такве усијане главе попут Патковића отварају простор за сукобе и угрожавају безбједност у БиХ", истакао је Аулић за Срну реагујући на изјаву Лагумџије да "агресија на Газу и Украјину отвара простор за сукобе на западном Балкану".

Он је оцијенио да са тих људи безбједносне службе не би смјеле да скидају поглед, јер ко зна шта раде иза завјесе, када се јавно и отворено нуде терористичким организацијама.

"Њих такође нећете видјети на црним листама земаља које су Хамас прогласиле терористичком организацијом, али хоћете оне које досљедно поштују Устав и Дејтонски мировни споразум. То говори о лицемјерју водећих западних земаља који се у БиХ боре против непостојећих пријетњи, док игноришу оне стварне", нагласио је Аулић.

Према његовим ријечима, баш као и Лагумџија који уопштеном причом о сукобима настоји привући пажњу на БиХ, свјесно прећуткујући стварне ризике по мир и стабилност.

"А они се крију не само у Шерифу Патковићу, већ и у разним патковићима широм Федерације БиХ о којима очигредно више брину стране обавјештајне службе, него надлежне домаће институције којима је то у опису посла", рекао је Аулић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм