Savjetnik srpskog člana Predsjedništva

Aulić: Usijane glave poput Patkovića otvaraju prostor za sukobe i ugrožavaju bezbjednost u BiH

  • Izvor: SRNA
  • 17.11.2023. 19:26

Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Saša Aulić rekao je da je Šerif Patković dokaz da je Zlatko Lagumdžija djelimično u pravu, barem što se tiče sukoba u Gazi i posljedica po BiH.

"To je čovjek koji je u ratu komandovao zloglasnom brigadom tzv. Armije BiH, da bi se prije par dana javno stavio na raspolaganje terorističkom Hamasu. Takve usijane glave poput Patkovića otvaraju prostor za sukobe i ugrožavaju bezbjednost u BiH", istakao je Aulić za Srnu reagujući na izjavu Lagumdžije da "agresija na Gazu i Ukrajinu otvara prostor za sukobe na zapadnom Balkanu".

On je ocijenio da sa tih ljudi bezbjednosne službe ne bi smjele da skidaju pogled, jer ko zna šta rade iza zavjese, kada se javno i otvoreno nude terorističkim organizacijama.

"Njih takođe nećete vidjeti na crnim listama zemalja koje su Hamas proglasile terorističkom organizacijom, ali hoćete one koje dosljedno poštuju Ustav i Dejtonski mirovni sporazum. To govori o licemjerju vodećih zapadnih zemalja koji se u BiH bore protiv nepostojećih prijetnji, dok ignorišu one stvarne", naglasio je Aulić.

Prema njegovim riječima, baš kao i Lagumdžija koji uopštenom pričom o sukobima nastoji privući pažnju na BiH, svjesno prećutkujući stvarne rizike po mir i stabilnost.

"A oni se kriju ne samo u Šerifu Patkoviću, već i u raznim patkovićima širom Federacije BiH o kojima očigredno više brinu strane obavještajne službe, nego nadležne domaće institucije kojima je to u opisu posla", rekao je Aulić.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: